Почетна » Па шта чекаш? Вучић још 2011. поручивао: Купим прње ако за 6 месеци не буде боље!

Па шта чекаш? Вучић још 2011. поручивао: Купим прње ако за 6 месеци не буде боље!

од admin
0 коментар

Премијер је обећао одлазак с власти ако за шест месеци не буде боље. Две године касније, ситуација је иста или чак и гора, али је он и даље ту и не намерава да оде

Премијер Србије Александар Вучић упркос обећању из 2011. године да ће „купити прње“ ако за шест месеци ситуација у нашој земљи не буде боља, ипак није испунио обећање.
Како ствари стоје, гледаћемо га и у наредном четвородгодишњем мандату на истој функцији.

Подсетимо, он је гостујући на Радио Телевизији Војводине 23. априла 2011. изјавио да ће СНС отићи с власти, јер су неопходне хитне промене.
– Не кажем да избори решавају све и не кажем да ће тећи мед и млеко, али тврдим да ће бити много боље. Ако не буде много боље, за шест месеци сами морамо да купимо прње јер су очекивања народа велика.

Професор на Економском факултету у Београду Даница Поповић, подсећајући на ову изјаву, у колумни за Политику оценила је да је веома тешко слушати, а камоли поверовати у обећања Александра Вучића.
– Шта је било шест месеци након те изјаве? Где се десило то „много боље”? У медијима? У парламенту? У привреди? Да није, можда, унапређено дељење правде? Или било шта, за шта нису потребна никаква улагања, већ само политичка воља? Да ствар буде још гора, ни опозиција од овог обећања није профитирала. А било би баш занимљиво да су на сваки напредњачки лелек, типа: „Ви сте упропастили Србију” само понављали: „Купим прње ако не буде боље!“ А није било боље. Ни пре ове изјаве, а ни после ње – сматра Даница Поповић.

Еспресо.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар