Почетна » Пајтић: Хапшења осумњичених за корупцију политички прогон

Пајтић: Хапшења осумњичених за корупцију политички прогон

од admin
0 коментар

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић изјавио је данас да је јучерашње хапшење осамдесет људи осумњичених за корупцију, међу којима су и два члана Покрајинске владе, политички прогон.

„Срамота је да те људе хапсе пред камерама, јер је реч о људима који су се одувек одазивали на позиве институција. Од хапшења су направили забавно-хумористички шоу“, рекао је Пајтић након ванредне седнице Покрајинске владе.

Додао је да не може да тврди да су они који су ухапшени невини, али је рекао да не може ни да схвати зашто се на такав начин хапсе људи који би се иначе одазвали судском позиву.

Пајтић је критиковао данашње протестно окупљање Српске напредне странке (СНС) испред зграде Покрајинске владе и оптужио потпредседника СНС-а Игора Мировића да кроз овакво окупљање политички манипулише судским поступцима.

Међу осамдесет људи који су јуче ухапшени због сумње да су од 2004. године извршили више кривичних дела из области финансијског криминала и корупције, налазе се и покрајински секретар за финансије Зоран Радоман и помоћник покрајинског секретара Мирослав Дуњић.

Њима се на терет стављају дела почињена пре него што су постали функционери у Влади Војводине.

Бета/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар