Почетна » Пајтић неће да подигне рампу

Пајтић неће да подигне рампу

од admin
0 коментар

Демократе не одустају од намере да спрече улазак СДС и СПС у међународне организације левице. Тадићева странка без реакције, социјалисти и не покушавају да се учлане

РАМПА коју је ДС пре неколико дана поставио Тадићевој СДС у Партији европских социјалиста само је наставак „међународног рата“ српских странака које претендују на леви део гласачког спектра. Демократе годинама блокирају чланство социјалиста у интернационалним организацијама левице, а после отцепљења Тадића, блокаде су постављене и за његову нову странку.

ДС је придружени члан ПЕС и то је највиши статус који може да има странка из земље која није чланица ЕУ. Европским социјалистима придружили су се управо када је на њиховом челу био Борис Тадић, а он тада није дозволио да придружена чланица постане и СПС. Демократе, засад успешно, лобирају против придруживања СДС са аргументом да је реч о младој странци која тек треба да докаже своју опредељеност за социјалдемократске вредности. Како незванично сазнајемо, нема много изгледа да ће се такав став демократа променити.

У СДС јуче нису желели да коментаришу блокаду у ПЕС и најавили су да ће заузети став о томе наредних дана.

Рампа, ако се ДС пита, неће бити подигнута ни за СПС. Социјалисти овог пута нису ни покушавали да добију статус у ПЕС, а како незванично сазнајемо, они су од те намере засад одустали. Већ раније СПС је, такође због супротстављања демократа, одустао од чланства у Ин

НАРОДЊАЦИ

СНС је недавно поднео захтев за чланство у Европској народној партији (ЕПП). Чланица те групације је и СВМ, а ДСС је својевремено иступио из ове организације. ЛДП је чланица Алијансе либерала и демократа за Европу (АЛДЕ).

В. М.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар