Почетна » Партија радикалне левице: Поскупљења струје су пљачка грађана, трошкови становања у Србији превелики

Партија радикалне левице: Поскупљења струје су пљачка грађана, трошкови становања у Србији превелики

од Други Пишу
0 коментар

Грађани Новог Пазара од сада ће плаћати 12% веће рачуне за воду и 17% веће за одношење смећа. А како сазнаје Демостат, надлежни разматрају могућност да на лето подигну цену струје за домаћинства у целој Србији и до 30%. Недавно су то наговештавали и министри Томислав Момировић и Зорана Михаиловић.

Србија је годинама у врху листе по терету који трошкови становања представљају за народ: преко 52% наших домаћинстава једва покрива основне рачуне. Изјаве министара и поступци власти не само што не адресирају стварност у којој живи већина људи у Србији – него чак тврде да је грађанима лепо и лако са оваквим трошковима (!).

 

Партија радикалне левице се, у оквиру свог стамбеног програма, залаже за моментално смањење трошкова становања за обичне грађане. Држава мора да пружи угроженима сву потребну помоћ, а да се обрачуна са милионерима и корпорацијама који изврдавају плаћање комуналних дугова. Проблеми у Електропривреди Србије – предузећу чија се годишњи профит мери у милијардама – изазвани су системским немаром и крађом с врха, а не ценом струје.

 

Ми, обични грађани Србије који живе од свог рада, имамо и право и обавезу да се успротивимо оваквим срамотним мерама; и да јасно кажемо тајкунско-инвеститорској власти да нећемо да плаћамо цену њихових криза и њихове систематске пљачке.

Медијска служба ПРЛ

Можда ти се свиди

Оставите коментар