Почетна » Партнери чекају Вучићев позив на митинг

Партнери чекају Вучићев позив на митинг

од admin
0 коментар

Неизвесно учешће владајућих странака на скупу у Новом Саду који најављује Српска напредна странка. У СПС се не изјашњавају, а у табору СВМ тврде да још има времена за одлуку

ПРЕДСЕДНИШТВО СНС одлучиће хоће ли бити организован најављени митинг подршке Влади 25. априла у Новом Саду и да ли ће на њега позвати и коалиционе партнере – сазнају „Новости“.

Савезници напредњака на републичком нивоу махом су спремни да се придруже на скупу, уколико буду позвани, док се једино социјалисти још не изјашњавају.

Милош Вучевић, члан председништва СНС и градоначелник Новог Сада, нада се да ће митинг подршке премијеру Вучићу, који организују напредњаци, бити на годишњицу рада Владе:

– Председник странке и председништво тек ће одлучивати да ли ће и коалициони партнери бити позвани на митинг. У сваком случају, убеђен сам да ће тај скуп бити величанствен.

Нико од водећих функционера СПС јуче није желео да коментарише њихово евентуално учешће на митингу 25. априла. Очигледно је да су они у политички деликатној ситуацији, пошто је неизвестан њихов останак у владајућој коалицији после најављене реконструкције.

Расим Љајић, лидер СДПС, нема дилему хоће ли позвати своје присталице ако му стигне позивница СНС:

– Наравно да ћемо као коалициони партнери у владајућој коалицији присуствовати митингу уколико будемо позвани.

Александар Вулин, председник Покрета социјалиста, тврди за „Новости“ да ће се црвене заставе његове странке завијорити на новосадским улицама:

– ПС и СНС нису само коалициони партнери. Ми смо саборци. Наравно да ћемо се прикључити митингу. Део смо Владе и свега што она чини.

Балинт Пастор, функционер СВМ, који је у владајућој коалицији и на републичком нивоу са СНС и на покрајинском са ДС, каже да још нису разговарали о предстојећем митингу и да има времена за одлуку.

Велимир Илић, лидер Нове Србије каже за „Новости“:

– Учествоваћемо на митингу ако нас коалициони партнери позову. Још није било разговора.

НЕ ДЕЛИ, ВЕЋ ШТИТИ СРБИЈУ

Вучић је јуче изјавио да се тренутно разговара о другим стварима, а да ће се о скуповима и митинзима размишљати касније. Осврнуо се и на могући контрамитинг ДС:

– Мени не пада на памет да делим Србију. Мало сам одговорнији од неких других. Иако, то не би било ни на приближно једнаке делове, већ би однос био десет према један по броју присутних. Хоћу да заштитим Србију од сукоба и подела.

П. В.   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар