Почетна » Пашалић поново изабран на функцију Заштитника грађана, Александар Поповић једини добио две трећине гласова за члана Високог савета судства

Пашалић поново изабран на функцију Заштитника грађана, Александар Поповић једини добио две трећине гласова за члана Високог савета судства

од Други Пишу
0 коментар

Актуелни омбудсман Зоран Пашалић на данашњој седници Скупштине Србије поново је изабран на ту функцију, а једини кандидат за члана Високог савета судства који је добио две трећине гласова је дипломирани правник из Београда Александар Поповић.

Парламент је данас бирао по четворо од осморо кандидата за чланове Високог савета судства и Високог савета тужилаштва, а како је само Поповић добио неопходне две трећине гласова посланика, посебна комисија изабраће четири члана ВСТ и три члана ВСС у законском року, рекао је председник Скупштине Владимир Орлић.

На седници су већину, али не двотрећинску, добили кандати за Високи савет судства: ванредни професор Правног факултета у Крагујевцу Јелена Вучковић, професор на Правном факултету у Београду Никола Бодирога и адвокат из Београда Срђан Стефановић.

Остали кандидати били су: адвокат из Новог Сада Жикиза Дроњак, дипломирани правник из Београда Марина Грбић, адвокат из Београда Растко Брајковић и редовни професор на Правном факултету у Београду Наташа Берић.

Већину гласова, али не двотрећинску, добили су кандидати за први избор чланова Високог савета тужилаштва: доктор правних наука из Београда Мирослав Ђорђевић, адвокат из Новог Сада Предраг Ћетковић, адвокат из Београда Владимир Симић и адвокат из Новог Сада Јелена Глушица.

Остали кандидати били су: ванредни професор са Универзитета у Београду Ненад Пешић, адвокат из Новог Пазара Весна Луковић, дипломирани правник из Београда Душан Пурић и доцент на Универзитету Мегатренд Бојан Петровић из Београда.

Посланици су усвојили и предлог Одлуке о избору Савета државне ревизорске институције и предлогу Одлуке о избору четири члана Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки.

foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

ФоНет/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар