Почетна » Павловић: Да ли су исте фирме из Турске градиле станове у Београду и зграде срушене у земљотресу

Павловић: Да ли су исте фирме из Турске градиле станове у Београду и зграде срушене у земљотресу

од Други Пишу
0 коментар

Шеф одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић позвао је данас надлежне органе да објаве да ли су међу ухапшенима у Турској после катастрофалног земљотреса и они чије су фирме градиле станове у Београду и широм Србије, као и се саопшти који су то објекти и да се обави ванредна контрола.

„После хапшења у Турској намеће се питање безбедности објеката које су у Србији претходних година градиле турске фирме као извођачи радова. Турске фирме биле су ангажоване на радовима у ’Београду на води’ и изградњи станова за припаднике служби безбедности у Краљеву, Нишу и Врању. Инвеститор тих радова је држава Србија“, рекао је Павловић.

Павловић је истакао да Министарство грађевинарства и Секретаријат за имовинске и правне послове Београда морају да обавесте јавност о свим објектима на којима су извођачи радова биле турске фирме чији су директори и власници под истрагом у Турској због кршења прописа из области грађевинарства.

„Морају се обавити и ванредна ревизија и контрола пројеката, односно техничког пријема на тим објектима“, рекао је Павловић.

Павловић је подсетио да је турски министар правде Бекир Боздаг изјавио да је у Турској 134 људи под истрагом због могуће одговорности за лошу изградњу стамбених зграда које су се срушиле у разорном земљотресу.

Можда ти се свиди

Оставите коментар