Почетна » Павловић: Милић да објасни зашто је махао списком масовног убице, Шапић да поднесе оставку

Павловић: Милић да објасни зашто је махао списком масовног убице, Шапић да поднесе оставку

од Други Пишу
0 коментар

Шеф одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић затражио је данас да се начелник београдске полиције Веселин Милић обрати градском парламенту и одговара на питања одборника и да објасни како је за време његовог мандата главни град постао полигон за мафијашке обрачуне и како је Београд постао престоница са највише мафијашких убистава.

„Како је могуће да је решено само 10 одсто мафијашких убистава у Београду и зашто је махао списком деце за одстрел у Основној школи ’Владислав Рибникар’, који је сачинио дечак масовни убица, чиме је ометао истрагу и изазивао додатни стрес деце на том списку и њихових родитеља“, рекао је Павловић на конференцији за новинаре.

Павловић је навео да је одборничка група Народне странке поднела захтев за допуну дневног реда којом се од начелника београдске Милића тражи извештај о стању безбедности грађана у Београду и мерама које су предузете.

„Како је могуће да вишеструки повратник, који је више пута кажњаван кривично и прекршајно, поседује аутоматску пушку и пиштољ и да изврши масовно убиство у Младеновцу“, упитао је Павловић.

Павловић је подсетио да је Милић био начелник београдске полиције између 2013. године и 2018. године, и да је на то место поново постављен 2020. године.

„У том периоду Београд је престоница са највећим бројем мафијашких убистава, што је потврдио и бивши министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, који је рекао да се 2018. године у Београду догодило 21 мафијашко убиство. То је више него у целом региону. У Црној Гори је 2017. године било седам убистава, у Републици Српској три, а у Хрватској три“, рекао је Павловић.

Павловић је истакао да после два масовна убиства у Београду мора да се расправља о градоначелнику Александру Шапићу, који води град у којем је убијено деветоро деце, а који „није нашао за сходно да изјави саучешће родитељима и да се заједно са грађанима упише у књигу жалости“.

„То су догађаји који су променили све, али једино нису променили Шапића, који је организовао контракомеморацију испред Скупштине Београда и тако показао одсуство емпатије и да није достојан да обавља било какву јавну функцију“, закључио је Павловић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар