Почетна » Павловић: Народна странка наступаће самостално у Скупштини Београда

Павловић: Народна странка наступаће самостално у Скупштини Београда

од Други Пишу
0 коментар

Председник Одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић изјавио је да ће одборници те странке сутра напустити салу градског парламента када на дневном реду буде избор председника београдске скупштине, и позвао и остале одборнике опозиције да учине исто.

„Не желимо да дајемо легитимитет потенцијалним коалицијама за које Београђани нису гласали. Ако опозиција напусти салу када буде гласање, показаће се да ли власт има 56 одборника или 60 одборника и биће спречене спекулације чија су та четири гласа“, рекао је Павловић телевизији Н1.

Упитан да ли ће Народна странка подржати предлог ССП-а да гласање за председника градског парламента буде јавно, Павловић је одговорио да према пословнику „није могуће променити начин гласања, али да је сигурно ће тај предлог бити одбијен“.

„Да власт има чврсту већину, сутра би на дневни ред ставила и избор градоначелника и чланова градског већа“, рекао је Павловић.

Павловић је истакао да је формирање Владе Србије и градске власти „један пакет“.

„Председник Србије Александар Вучић још није одлучио да ли ће увести санкције Русији или не, а од тога зависи ко ће бити коалициони партнер СНС-а. Зато је режим одлучио да на сутрашњој седници београдске скупштине буде изабрано само руководство градског парламента, а не и градоначелник и чланови Градског већа“, додао је Павловић.

Седница на којој се бирају градоначелник и чланови Градског већа мора да буде одржана у року од 30 дана након сутрашње конститутивне седнице.

Павловић је најавио да ће Народна странка деловати самостално у градском парламенту и да ће њених шест одборника формирати одборничку групу.

На питање да ли би одборници Народне странке гласали за измену трасе метроа, Павловић је одговорио да је најважнији циљ одборничке групе те странке заштита интереса Београђана.

„Најважније теме ће нам бити градски саобраћај, екологија, борба против криминала и корупције и социјална питања“, истакао је Павловић.

Павловић је рекао да су наводи о новим изборима у Београду „димна завеса“ и да је непосредни узрок разлаза коалиције Уједињени за победу Београда састанак председника ССП-а Драгана Ђиласа са Вучићем о новим изборима, и додао да постоје институције и Скупштина Београда, те да су то места на којима би требало да се преговара о новим изборима.

„Не могу се спуштати тензије ако се праве договори са онима који изазивају тензије. Састанак Ђиласа и Вучића је подигао тензије и изазвао неповерење међу опозиционим странкама и неповерење грађана у опозицију“, рекао је Павловић.

„Када је реч о Вучићевим наводима о новим изборима, он је говорио и да се неће кандидовати за председника Србије, па се кандидовао, најављивао је да ће поднети оставку на место председника СНС-а, па је није поднео, тако да су нови избори само још једно његово обећање у низу“, навео је Павловић.

Павловић је додао да је Народна странка „спремна да самостално изађе на изборе и ако буду расписани за месец дана“.

Можда ти се свиди

Оставите коментар