Почетна » Павловић (Народна странка): Сменити Вулина и Милића јер су одговорни за угрожавање безбедности Београђана

Павловић (Народна странка): Сменити Вулина и Милића јер су одговорни за угрожавање безбедности Београђана

од Жиг Инфо
0 коментар

Народна странка захтева смењивање министра унутрашњих послова Александра Вулина и начелника београдске полиције Веселина Милића јер су „директно одговорни за угрожавање безбедности Београђана“ услед пораста броја криминалних обрачуна у главном граду у последњих месец дана, изјавио је данас одборник Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић.

„Вулин и Милићу су показали и доказали нису ни стручни нити способни да предузму законске мере како би грађани били безбедни“, рекао је Павловић.

Павловић је навео да се јуче догодило убиство у Обреновцу, а да се у фебруару догодио „обрачун у кафеу ’Џеф’“ у Обреновцу, и додао да је у пуцњави у клубу „Стефан Браун“ у центру Београда тешко рањен радник обезбеђења.

„Од 2012. године, када је Српска напредна странка преузела руковођење безбедносним сектором у Београду, догодило се више од 80 убистава, којих чак 18 у 2018. години. Судски епилог добило је знатно мање од 10 одсто од свих убистава“, истакао је Павловић.

Павловић је додао да је независност судства и јавних тужилаштава неопходан услов за успешну борбу против организованог криминала и смањење броја убистава повезаних са мафијашким групама.

„Познато је да нема организованог криминала без спреге са државом. У Србији данас нема борбе против мафије, јер са мафијом сарађују они они који би требало да воде ту борбу“, закључио је Павловић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар