Почетна » Павловић: Потврђене тврдње Народне странке да је Институт Јарослав Черни продат Миленијум тиму

Павловић: Потврђене тврдње Народне странке да је Институт Јарослав Черни продат Миленијум тиму

од admin
0 коментар

 

Министарство привреде Републике Србије јуче је саопштило да је потписан уговор о продаји 92 одсто капитала Института Јарослав Черни конзорцијуму који чине друштво МИЛЛЕННИУМ ТЕАМ ДОО и 7 директора из самог Института чије укључивање у поступак приватизације, сада је бар јасно, је имало искључиво за циљ да да кредибилитет самој приватизацији. Овом продајом створили су се услови за давање „стручних мишљења који ће оправдати“ планиране линије београдског метроа које се укрштају на подручју насеља Београд на води односно да инвеститор може вршити слободну градњу стамбеног насеља у близини водоизворишта Макиш.

Међутим оно што је спорно, и због чега ова приватизација мора бити судски испитана, јесте разлог приватизације реномираног Института који има стратешки и регионални значај и који представља водећи институт у области хидротехнике и као такав остварује добит која доводи у сумњу економску оправданост његове продаје. У пословној 2020 години Институт је остварио укупан приход од 1.149.820.000,00 РСД па је поред разлога продаје Института, јавност остала ускраћена и за начин на који је Министарство привреде извршило процену вредности Института одређујући као почетну цену само износ од 2,576 милиона еура када Институт остварује укупан приход од 1.149.820,00 РСД ???

Народна странка прва је обавестила јавност о намери да се Институт прода управо друштву МИЛЛЕННИУМ ТЕАМ ДОО због чега је исто друштво поднело тужбу против Народне странке. Време је показало да је Народна странка била у праву и да су наши наводи сада доказани, те да ћемо настојати да докажемо и све остале наводе који се односе на чињеницу да је друштво МИЛЛЕННИУМ ТЕАМ ДОО фаворизовано од стране самог државног врха Републике Србије односно повезаност власника друштва МИЛЛЕННИУМ ТЕАМ ДОО и самог државног врха Републике Србије на челу са Синишом Малим.

Можда ти се свиди

Оставите коментар