Почетна » Павловић: Шапић починио више кривичних дела, недостојан функције градоначелника

Павловић: Шапић починио више кривичних дела, недостојан функције градоначелника

Саопштење за јавност

од Други Пишу
0 коментар

Шеф одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић изјавио је данас да градоначелник Александар Шапић више не може да обавља ту функцију, јер је „починио више кривичних дела“ и тако показао да је недостојан да буде градоначелник и да не испуњава моралне, правне и политичке услове да буде први човек Београда.

„Шапић Београдом управља на исти начин као СНС, а такву управу карактеришу криминал и корупција, и он због тога не може да буде градоначелник Београда“, рекао је Павловић на конференцији за новинаре опозиционих одборничких група.

Група од 39 одборника, међу којима и одборници Народне странке, поднела је данас захтев за одржавање посебне седнице Скупштине Београда на којој би се расправљало о захтеву за смењивање Шапића са функције градоначелника.

Та седница би требало да буде заказана пет дана од дана пријема захтева, и да буде одржана у року од 15 дана од дана пријема захтева.

„Поднели смо и предлог за одржавање ванредне седнице на којој би се расправљало и о другим темама, које су такође узрок за разрешење Шапића“, рекао је Павловић.

Павловић је навео да је Шапић у марту 2021. године, као председник општине Нови Београд, извршио кривично дело недозвољене градње, јер је на објекту чији је он власник започео извођење грађевинских радова за које није прибавио грађевинску дозволу.

„Општина Нови Београд је у септембру 2021. године одбила да Шапићу изда грађевинску дозволу, а против њега је поднета кривична пријава. У међувремену је изабран за градоначелника и у јулу ове године општина Нови Београд донела је решење којим се ти грађевински радови легализују, односно озакоњују“, рекао је Павловић.

„Проблем је у томе што је Шапић најпре за председника општине поставио Бојана Бована, а затим трговином утицајем и злоупотребом положаја омогућио самом себи да општина Нови Београд донесе решење којим ће те радове легализовати, иако је то у директној супротности са Законом о озакоњењу објеката, имајући у виду да је реч о радовима изведеним након 27. новембра 2015. године, који као такви не могу бити предмет легализације“, прецизирао је Павловић.

Павловић је додао да је Шапић тако, поред кривичног дела извођење недозвољених грађевинских радова, извршио и ново дело кршењем Закона о озакоњењу објеката.

„Београђани који више од 10 година не могу да легализују своје грађевинске радове имају градоначелника који је недостојан за обављање те функције јер је показао да закон за њега не важи и да не испуњава моралне, правне и политичке услове да обавља ту функцију.

Можда ти се свиди

Оставите коментар