Почетна » Павловић: Уцењени Шапић не сме да сруши нелегални објекат на Макишу

Павловић: Уцењени Шапић не сме да сруши нелегални објекат на Макишу

од Други Пишу
0 коментар

Шеф одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић изјавио је данас да градоначелник Александар Шапић „не сме“ да сруши нелегални објекат фирме „Лотекс груп“ површине око 6.000 квадратних метара, који се налази на водоизворишту у Макишу.

„Позивам Шапића да каже да ли је председник СНС-а и Србије Александар Вучић лично забранио рушење тог објекта, као и да објасни везу Горана Весића са фирмом ’Лотекс груп’ и објектом на Макишу. Да ли је Шапић уцењен јер му је дозвољено да нелегално догради своју кућу у насељу Бежанијска коса, па сада не сме да руши објекат на водоизворишту“, упитао је Павловић.

Павловић је навео да је фирму „Лотекс груп“ (Лотеx гроуп д.о.о. Београд) основала Јелена Поповић, која је фирму брзо пребацила на свог супруга Владимира Поповића, брата Тање Поповић, блиске Весићеве сараднице, чланице Градског већа и функционерке СНС-а.

„Одбијање Шапића да сруши нелегални објекат на водоизворишту на Макишу указује не само на грубе повреде закона, већ да он и не сме да сруши објекат из политичких разлога“, рекао је Павловић.

Павловић је подсетио да су недавно срушени нелегални објекти на Авали и да је покушано рушење ресторана у општини Палилула, што су грађани спречили, а да би ускоро могла да буде срушена и перионица код Сава центра у Новом Београду.

„Очигледно је да Шапић спроводи ’политичка рушења’, јер би у супротном јавно био доступан списак свих нелегалних објеката на територији Београда, као и списак објеката за рушење сачињен по јасним критеријумима и приоритетима“, закључио је Павловић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар