Почетна » Павловић: Жалба Управном суду због незаконитог избора градоначелника

Павловић: Жалба Управном суду због незаконитог избора градоначелника

од Други Пишу
0 коментар

Шеф одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић поднео је данас Управном суду жалбу због „незаконитог избора“ градоначелника, заменика градоначелника и чланова Градског већа на седници градског парламента, одржаној 20. јуна.

„Позивам Управни суд хитно донесе одлуку по жалби јер ће одлуке градоначелника и Градског већа бити ништаве и без правног дејства ако се утврди да је избор градоначелника био незаконит. Сачекаћемо одлуку суда, али ћемо водити и рачуна о роковима и по потреби ћемо поднети и тужбу Управном суду за поништавање одлуке о избору градоначелника“, рекао је Павловић испред Скупштине Београда.

Павловић је објаснио да када градском одборнику престане мандат, онда на његово место долази нови одборник, коме мандат почиње да тече тек када Скупштина Београда донесе одлуку о потврђивању тог мандата.

„То значи да одборници, осим на конститутивној седници, не могу да гласају за потврђивање свог мандата и не могу да обезбеђују кворум јер им мандат још не тече“, рекао је Павловић.

„Дакле, незаконите су одлуке о потврђивању мандата новим одборницима и о избору градоначелника, заменика градоначелника и чланова Градског већа, јер су донете без кворума“, додао је Павловић.

Павловић је прецизирао да су осам одборника СНС-а и два одборника СПС-а гласали за потврђивање свог мандата, иако је то супротно закону.

„Градоначелник, дакле, није изабран са 57 гласова него са 47 гласова, што је по пословнику Скупштине Београда недовољно за одржавање седнице, односно није било кворума за седницу“, закључио је Павловић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар