Почетна » Песник из Краљева: Нисам подржао Вучићеву листу јавних личности, преко пријатеља сам сазнао да се налазим тамо

Песник из Краљева: Нисам подржао Вучићеву листу јавних личности, преко пријатеља сам сазнао да се налазим тамо

од Други Пишу
0 коментар

Песник из Краљева Иван Новчић последњи је у низу јавних личности чије име се нашло на СНС листи „2000“, иако никада није дао подршку напредњацима, нити сагласност да се нађе у овој групи.

„Случајно сам сазнао, преко једног пријатеља, да се моје име налази на списку 2000 потписника подршке листи Александар Вучић. Овим путем желим то да демантујем, јер нити сам шта потписао нити јавно подржао било коју листу. Прошле године сам у Краљево донео неколико угледних књижевних награда и градоначелник Краљева ме ниједном није позвао како би се захвалио у име свих грађана. Сада, одједном, да ли он, или неко из његовог окружења, својевољно ме сврстава у такозвану њихову напредњачку елиту“, истиче Новчић за Данас.

Он додаје да није члан ниједне странке, нити се јавно бави политиком.

„Чудно је и то што је прошле године градоначелник Предраг Терзић спровео акцију пријема угледних краљевачких књижевника, али мене никада није позвао. Чак су на пријем ишли књижевници који се баве политиком, а припадају опозиционим странкама. Све то ми даје за право да се осетим као да живим у кафкијанској држави где су и оваква чуда могућа“, каже Новчић.

Подсећамо, један од оних који нису знали да им се име нашло на листи је и Урош Митјев, тренер кајакашке репрезентације Србије, преноси Нова.рс.

„Видео сам списак, дошло је то до мене. Моја жеља је да демантујем све лично. Нисам дао потврду и нисам одобрио, ништа нисам потписао. Мој став је да као спортски радник, пре свега као тренер наше репрезентације треба да будем у служби целог народа и самим тим апсолутно политички неутралан. Тако да не желим ни за опозицију, ни за било коју странку да се доводим у питање“, рекао је Митјев за ТВ Нова.

Foto Sns

Данас/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар