Почетна » Питање је дана када ће Левијатан кренути да по улицама прогони све који нису као они

Питање је дана када ће Левијатан кренути да по улицама прогони све који нису као они

од admin
0 коментар

 

Према речима Марка Бастаћа, бившег председника општине Стари град, груписање опскурних ликова у име лажних националних идеја, само је још једна у низу инструираних манипулација Српске напредне странке, која користи само њима у подгревању регионалних и унутрашњих тензија.

– Дужност свих нас је да са стране ставимо све политичке поделе, своје личне апетите, све оно што нас разједињује, да седнемо за сто и да направимо чврсти десни центар који ће, ако Бог да, направити добар изборни резултат на предстојећим парламентарним и председничким изборима – рекао је пре два дана председник Праве Србије, Душан Марковић.

Председник Националне одбране Левијатан Павле Бихаљи рекао је да ће се залагати за доследну примену закона када је у питању заштита животиња, слободу избора када је у питању вакцинација, као и право на доступност свих информација о њиховом пореклу, саставу и нежељеним дејствима, да се илегални мигранти не насељавају у Србији, за строже казне за злостављаче, педофиле, насилнике и силоватеље, очување породице, породичних вредности и српске традиције.

Ђорђе Микетић за наш лист напомиње да је ово удруживање урађено са циљем додатне криминализације друштва и дестабилизовања правне државе.

– Претпостављам да су кренули са Старог града, јер се ту осећају домаћим – истиче Ђорђе Микетић.

Према речима Марка Бастаћа, реч је о краткорочном пројекту Александра Вучића, који за сврху има замајавање народа, а у исто време служи за критиковање опозиције која није на власти већ девет година.

– Опасно је што ова организација промовише Драгана Васиљковића који се дичи убицом Зорана Ђинђића. Срамотно је што, иако декларативно позивају на некакво уједињење, ови људи управо раде на јачању подела у друштву и додатно цртају мету на чело људима који су, попут професора Драгољуба Мићуновића, свој живот посветили томе да ово друштво буде демократско. Њима је трагедија друштва што је Драгољуб Мићуновић и даље жив, а суштинска трагедија друштва је што расистички пројекти нису законом забрањени – истиче наш саговорник.

Како додаје, благо је рећи “да сам ужаснут што оваква бизарна скупина уопште има могућност учешћа на изборима, а доказ да се ругају демократији у Србији је и то што им се први догађај одиграо у последњој слободној оази демократије, баш у општини Стари град”.

– Овакве организације имају за циљ да шире верску, расну и националну мржњу и питање је дана када ће по улицама кренути да прогоне све који нису као они. Лажна брига о породичним вредностима, животињама и очувању безбедности само је параван за агресивну анти-европску и анти-цивилизацијску политику и подилажење ставовима збуњених, неинформисаних и гладних грађана ове земље. Не заборавите, никада их нећете чути да критикују Александра Вучића – закључује Марко Бастаћ.

Подсетимо, Левијатан је у организација која се скривајући иза наводне заштите животиња, напада избеглице, геј популацију и угрозава људска права.

Њихово насилно понашање препознато је увелико а последње се односило на напад Павла Грбовића, председника Покрета слободних грађана јер је од републичке тужитељке Загорке Доловац тражио забрану њиховог деловања.

На оснивачкој Скупштини Левијатана и Праве Србије учествовали су и музичар Бора Ђорђевић, који је прочитао две песме, а говорио је и Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, који је рекао да је на скуп дошао „у својству пријатеља“.

Овај осуђени ратни злочинац недавно је дошао у фокус јавности због намере дељења мајице са ликом Душана Спасојевића, убице премијера Зорана Ђинђића и иницијативе за његово ослбођање из затвора.

Снежана Чонградин     данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар