Почетна » ПЛАН ЗА ЕЛИМИНИСАЊЕ ОПОЗИЦИЈЕ: Вучић гура Шешеља у други круг председничких избора?

ПЛАН ЗА ЕЛИМИНИСАЊЕ ОПОЗИЦИЈЕ: Вучић гура Шешеља у други круг председничких избора?

од admin
0 коментар

Председнички избори за опозицију представљају камен спотицања. После још једног губитка парламентарних избора, лидери опозиције улажу преосталу наду у председничке изборе.

Опозиција верује да би добар пласман или победа заједничког нестраначког кандидата можда могла да пољуља чврсту власт Александра Вучића.

Иако Вучић отворено признаје да постоји могућност да се повуче са премијерске функције уколико његов кандидат не победи на изборима, алудирајући на то да би се лако помирио са губитком, готово је немогуће да ће тако нешто допустити да се догоди.

Калкулише опозиција, али калкулише и Вучић.

Како Вучић планира да елиминише кандидата опозиције?

Позивајући се на неименоване изворе блиске премијеру Вучићу, лист “Блиц” наводи да Вучић наручује истраживања јавног мњења и помно прати како се котирају његови фаворити.

Према тим наводним истраживањима, у други круг председничких избора ушле би две особе – Вучићев кандидат и лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ.

Извор близак Вучићу тврди да Вучићева истраживања показују да би Шешељ ушао у други круг председничких избора?!

Према истраживању Нове српске политичке мисли крајем августа месеца, Вучић би, да се кандидује, освојио 31,9 одсто, а Шешељ 4,4 одсто гласова.

Каква су то Вучићева наручена истраживања која показују да би Шешељ ушао у други круг председничких избора?

Постоје два логична објашњења:

1) Неко близак Вучићу по његовом наређењу намерно у медијима пласира вештачки добар пласман Војислава Шешеља како би се опипало јавно мњење.

2) Вучић има план да опозиционог кандидата у потпуности елиминише тако што ће преко својих медија и гласача изманипулисати да Шешељ уђе у други круг. Опште је познато да Вучић и Шешељ већ дуже време уско сарађују, па не би било чудно ако је Вучић одабрао баш Шешељ да његовом кандидату глуми лажног супраника.

Исти извор тврди да ће Вучић обелоданити ко ће бити његов кандидат тек 25 дана пре одржавања избора.

Знајући Вучића, који је потенцијалне кандидате за министре мрцварио и држао у неизвесност до последњег дана, тај план је у потпуности вероватан.

С друге стране, то би било врло лоше за Томислава Николића, будући да ће изгубити прилику да се кандидује уколико буде чекао Вучићеву подршку. Ако се кандидује пре истека Вучићевог наводног рока, Николић би можда опет био губитник уколико би Вучић у последњем тренутку подржао неког другог кандидата.

Шта су се Вучић и Николић договорили по питању председничких избора, нико не зна.

Николићеве изјаве о председничким изборима напрасно су постале контрадикторне. Николић је средином године рекао да ће се опет кандидовати јер је “потребан Вучићу”. Међутим, на питање да ли размишља о председничким изборима, Николић је пре недељу дана рекао “нот yет” (не још).

Шта се у међувремену променило? Зашто Николић одједном не размишља о изборима који ће бити расписани за седам месеци? Ово је изборна година, а Николић не размишља о изборима?

Да ли је Вучић обећао Николићу да ће га подржати, али да ће то учинити тек 25 дана пред изборе?

Уколико се Николић буде водио Вучићевим обећањима, остаће преварена као и сваки пут до сада.

 

(teleprompter)

Можда ти се свиди

Оставите коментар