Почетна » Покренута петиција за смену Загорке Доловац, Ненада Стефановића и Бранкице Марић

Покренута петиција за смену Загорке Доловац, Ненада Стефановића и Бранкице Марић

од Други Пишу
0 коментар

На сајту петиције.онлине је покренута петиција за смену републичке јавне тужитељке Загорке Доловац, вишег јавног тужиоца Ненада Стефановића и његове заменице Бранкице Марић.

„Ми доле потписани, у име правде, у име истине, у име слободе! Захтевамо од Народне скупштине Републике Србије да хитно смени републичку јавну тужитељку Загорку Доловац, вишег јавног тужиоца Ненада Стефановића и његову заменицу Бранкицу Марић и да у најкраћем року тужитељке Бојана Савовић и Јасмина Пауновић буду враћене у Одељење за борбу против корупције Вишег јавног тужилаштва и да им се омогући наставак рада на одузетом предмету корупције у ЕПС-у“, наводи се на сајту петиције.онлине.

Додаје се и да захтевају од Државног већа тужилаца да покрене дисциплински поступак против Загорке Доловац и Ненада Стефановића због, како се наводи, тешких повреда Устава и закона.

„Предано и савесно, тужитељке Савовић и Пауновић откриле су малверзације у систему Електропровреде Србије у износу од скоро осам милиона евра нашег новца, а након хапшења осумњичених пребачене су из Одељења за борбу против корупције у Одељење за општи криминал и предмет им се одузима. Разлози су јасни – откриле су како фунционише корпутивна шема и како се преко јавних предузећа испумпава наш новац који завршава у џеповима представника власти. Више јавно тужилаштво мора бити гарант независног правосуђа, гарант права и правде и предуслов успоставе и очувања демократије. У нашем правосудном систему има још Бојана и Јасмина. Наша је обавеза да их подржимо, да их охрабримо и одбранимо њихово право да по савести заступају интересе свих грађанки и грађана Србије и тако вршиоце власти врате у правне оквире. Због тога је значајан сваки појединачан потпис овој петицији“, закључено је у објави.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар