Почетна » Покренуто формирање Покрета пољопривредника Србије на националном нивоу

Покренуто формирање Покрета пољопривредника Србије на националном нивоу

од Други Пишу
0 коментар

У селу Вишевац код Раче у суботу је формиран Иницијативни одбор за формирање Покрета пољопивредника Србије.

„Циљ ППС је улазак сељака у Народну Скупштину Републике Србије, а разлог је да шира јавност чује од представника пољопривредника проблеме са којима се сусрећемо са државним апаратом Србије. Народна сељачка странка Марјана Ристичевића не представља пољопривреднике у скупштини, већ заступа ставове невезане за пољопривреду. ми сада крећемо даље кроз Србију, а очекујемо да се формирање Покрета оконча 20. новембра 2023. године. До нове године циљ нам је да омасовимо покрет, покријемо целу нашу отаџбину и кренемо у борбу за место сељака у парламенту“, рекао је за портал Н1 Александар Глишић, пољопривредник из села Шуме код Тополе.

Више стотина пољопривредника из Суботице, Ужица, Параћина, Петровца на Млави, Ковина, Крагујевца, Трстеника, Свилајнца, Сомбора, Шапца, Ниша, Чачка, Горњег Милановца и Краљева су покрај споменика вожду Карађорђу, како кажу, кренули у борбу за опстанак, егзистенцију и људска права у Србији.

У Иницијативном одбору Покрета пољопривредника Србије су Александар Глишић из Тополе, Милан Милошевић из Вишевца, Урош Мишић из Равног села код Врбаса и Алексндар Бабић, из Десимировца код Крагујевца.

Foto N1/Milan Nikić

Милан Никић   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар