Почетна » Покрет „Левица“: Остајемо посвећени опозиционом јединству и солидарности у борби против елите на власти

Покрет „Левица“: Остајемо посвећени опозиционом јединству и солидарности у борби против елите на власти

Саопштење за јавност

од Жељко Маторчевић
0 коментар
Покрет „Левица“ пружа пуну подршку народу који на улици тражи поништавање избора на свим нивоима, изражава протест против прекрајања изборне воље и других предизборних, изборних и постизборних злоупотреба власти.

Ми смо на овим изборима подржали коалицију „Србија против насиља“ (СПН), узимајући активно учешће у кампањи, а све то како би дошли до што већег броја људи. То је био успешан подухват будући да је опозиција концентрисана око СПН заједно са другим снагама из опозиције остварила победу над Српском напредном странком (СНС) у Београду, Љигу и Тополи, док је у многим градовима и општинама ослабила позицију локалних власти.
Водећи се никад напуштеном радикалском реториком, председник Александар Вучић одмах након избора почео је да хушка Србе на Србе, овај пут наше сународнике из Републике Српске на нас из Србије. Чињеница је да је на овим изборима присилно доведен огроман број људи из Републике Српске који је утицао на резултате београдских и појединих других градских и општинских избора.

Истовремено, не смеју се занемарити јасни докази које упућују да је велики број људи унутар саме државе размештан уочи локалних избора и за потребе њиховог одржавања, чиме је СНС пресудно утицао на коначан исход избора. Све ово нам долази као последица неговања културе сиромаштва, нормализације корупције, подизања лажних међунационалних тензија, интереса крупног капитала директно повезаног са останком елите лојалне Вучићу на власти, узурпације институција и медија, деценијске подршке Вучићу од стране тзв. „међународне заједнице“, створеног култа личности, али и намерно и са јасним циљем креираних подела.

За нас је ова власт најгора у историји Србије и ми немамо никакву дилему око сврставања: борба за промене је заправо залагање за нови систем вредности, друштво у којем глас неће имати цену, социјалну и еколошку правду, бољи животни стандард, радна права, детајкунизацију Србије, антикорупцију, медијске и новинарске слободе, институције које раде свој посао, дипломатију у складу са националним уместо приватним интересом, опстанак Срба на Косову и Метохији и заустављање политике подела, некултуре и насиља.

У тој борби кључно је да останемо јединствени и солидарни, изнад сопствених идеолошких разлика, али и да не упиремо прстом једни у друге, наводи се у саопштењу Покрета „Левица“.

Можда ти се свиди

Оставите коментар