Почетна » Покрет Не давимо Београд солидарно уз Катарину Шолају и све храбре жене

Покрет Не давимо Београд солидарно уз Катарину Шолају и све храбре жене

од Други Пишу
0 коментар

Изражавамо подршку и солидарност Катарини Шолаји која је своја искуства сексуалног злостављања поделила са јавношћу. Увек изнова, такав храбар иступ, побуђује нашу солидарност и искрено поштовање.

Покрет Не Давимо Београд верује женама и захтева да тужилаштво процесуира све случајеве сексуалног насиља, као и да регулаторна тела казне крајње непримерено и сензационалистичко извештавање појединих медија о овој осетјливој теми.

Наше друштво игнорише проблем сексуалног насиља према женама и девојчицама, а насилници најчешће остају некажњени. Често уз изнуду и претње успевају да добију подршку дела јавности, у зависности од финансијске моћи и политичког утицаја који имају. То можемо да видимо и у случајевима које су покренуле храбре Данијела Штајнфелд, Милена Радуловић, Ива Илинчић и многе друге. Сексуално насилље је системски проблем и можемо га решити само одлучним одговором у виду кажњавању починилаца и свеобухватном заштитом жена и зато се покрет Не давимо Београд залаже за успостављање специјалистичке услуге Центра за подршку жртвама сексуалног насиља.

Иступање Катарине и осталих храбрих жена је охрабрење жртвама да проговоре, али и опомена јавности да не смемо бити равнодушни, јер је изостанак разумевање за жртве сексуалног насиља у данашње време знак недопустивог незнања и неосетљивости. Хвала Катарини на поверењу, хвала свакој девојци и жени која пробија зид чутања у зони насиља.

Можда ти се свиди

Оставите коментар