Почетна » Покрет за преокрет неће на београдске изборе, на одборима одлука да ли ће на остале локалне

Покрет за преокрет неће на београдске изборе, на одборима одлука да ли ће на остале локалне

од Други Пишу
0 коментар

Покрет за преокрет (ПзП) саопштио је данас да је донео одлуку да не учествује на београдским изборима заказаним за 2. јун, јер сматрају да то „нису избори, већ покушај да се замаскира крађа са претходних, децембарских“.Тај покрет је својим одборима ван Београда оставио слободу у одлучивању да ли ће изаћи на остале локалне изборе у јуну, ако буду расписани.

„На пређашње изборе, рачунајући да ће на њима моћи да се заштити воља бирача изашли смо у оквиру листе ‘Србија против насиља’ и након тога уложили заједнички труд да се они пониште и распишу нови, али да се до њиховог одржавања испуне препоруке међународних организација и опозиције“, наводи се у саопштењу.

Резултате избора у јуну у Београду, како су навели, неће признати, као ни градске и општинске власти које из њих проистекну „јер да би власт била легална и легитимна морају да се поштују уставне и законске норме везано за изборе“.

„Те норме не могу да буду поштоване 2. јуна због тога што опозицији није дата могућност да темељно преконтролише бирачке спискове, да се онемогући гласање људима који не живе у Београду, као и да се спречи куповина гласова, коришћење јавних ресурса у страначке сврхе те да се опозиционим странкама дозволи једнак приступ медијима са националном фреквенцијом“, навео је тај покрет.

Поновили су да траже понављање свих избора одржаних 17. децембра 2023. године, али тек када буду испуњене све препоруке и захтеви опозиције.

Foto:pokret za preokret

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар