Почетна » ПОКС ће бити опозиција у републици и Београду

ПОКС ће бити опозиција у републици и Београду

од Други Пишу
0 коментар

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) чији је председник Војислав Михаиловић, одржао је седницу Председништва у Београду. Изражено је задовољство изборним резултатима коалиције и странке, јер ће у Скупштини Србије коалиција НАДА имати 15 посланичких мандата, од чега ће ПОКС Војислава Михаиловића имати седам, а у Скупштини града Београда седам, од чега ПОКС три, саопштено је из странке.

Донета је одлука да се настави сарадња са ДСС и 25 патриотских и монархистичких покрета, удружења и група грађана и после избора у оквиру Српске коалиције НАДА.

Председништво је и одлучило да ПОКС буде опозиција на републичком и нивоу града Београда.

„Пред Србијом су бројни изазови од којих ће највећи бити притисак на нашу земљу да уведе санкције Русији, да одустане од подршке Републици Српској и да призна нелегалну сецесију Косова и Метохије. Ми никада нећемо подржати ни једну активност, било власти или „бриселске опозиције“ у том правцу и одлучно ћемо се томе противити у скупштини и ван ње. Изборни резултати су показали да је Српска коалиција НАДА водећа групација која окупља десницу и десни центар и ми ћемо бити главни актер у заштити српских националних интереса, али у исто време и борци за успостављање демократских институција у овој земљи, отварања питања облика владавине, односно републике или обнове краљевине“, изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

Михаило Јовићевић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар