Почетна » Полицијски синдикални савез поднео кривичну пријаву против Ненада Стефановића

Полицијски синдикални савез поднео кривичну пријаву против Ненада Стефановића

од Други Пишу
0 коментар

Нови полицијско синдикални савез поднео је кривичну пријаву против вишег јавног тужиоца Ненада Стефановића због, како је наведено, „низа кривичних дела на штету подређених“. Како је јавила репортерка Н1, потпредседник тог савеза Здравко Рајевић поднео је пријаву у којој се наводи да је „Стефановић извршио низ кривичних дела према својим подређенима“.

У кривичној пријави се наводе два члана закона који су прекршени – ометање правде и забрана злостављања и мучења.

Рајовић је и навео зашто постоје основи сумње, наиме, што се тиче ометања правде, синдикат то кршење види у премештању и деградирању заменика тужиоца, наводи се да су они склањани из Одељења за организовани криминал, дегардирани су у својој служби, а покушало се и да се омета и самосталност у раду.

Када су рајовића питали шта су „елементи мучења и злостављања“, казао је да полицијски синдикат те елементе види у шиканирању, заказивању посебних састанака, немогућности да се напредује у служби.

Синдикат предлаже и да се испитивање вишег јавног тужиоца обави у Новом Саду, јер би у Београду то био „сукоб интереса“.

Рајовић је најавио до краја недеље да би полицијски синдикат могао да поднесе иницијативу Државном већу тужилаца за разрешење Ненада Стефановића. Такву иницијативу данас је поднела и група адвоката која је тиме формализовала свој захтев са протеста, а тиче се разрешења републичке јавне тужитељке Загорке Доловац, вишег јавног тужиоца у Београду Ненада Стефановића и његове заменице Бранкице Марић.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар