Почетна » Влада Србије унајмила жену Тонија Блера да је брани у спору са Унитед гроуп

Влада Србије унајмила жену Тонија Блера да је брани у спору са Унитед гроуп

од admin
0 коментар

 – Лондонски Телеграф, након ексклузивног увида у документа: српска Влада унајмила адвокатску канцеларију Чери Блер. Лист потврђује и да њен супруг “Тони Блер већ 6 година саветује Србију”. Да ли је ово истина, Ацо Србине? – пита председник Народне странке Вук Јеремић.

 

Адвокатска фирма Чери Блер „Омниа Стратегy“, жене бившег британског премијера Тонија Блера заступаће Србију у спору у коме је оптужена за притисак на једну независну телевизијску и интернет компанију, а у покушају владајуће партије да „ојача своју моћ“, сазнао је Телеграф увидом у правне документе.

У тексту се наводи да је реч о Унитед гроуп и њеном спору са Телекомом Србија, али се не наводи ко је тачно ангажовао адвокатску фирму Чери Блер.

Бивши брирански премијер Тони Блер и његова консултантска фирма „Тонy Блаир Институте фор Глобал Цханге“, који су саветници Владе Србије већ шест година, негирали су да су на било који начин утицали да фирма Чери Блер добије посао заступања Србије. Блеров институт је у свом одговору истакао да је госпођа Блер „добро позициониран адвокат“ и да „има клијенте широм света“.

Телеграф, међутим, тврди да ово није први пут да фирма госпође Блер, која је потпуно одвојено правно лице од фирме господина Блера, добија посао заступања држава, које њен муж већ саветује. Као примери се наводе Казахстан, Гамбија и Руанда.

Телеграф се пита колико ће пореске обвезнике у Србији коштати адвокатске услуге госпође Блер, али тај податак није сазнао и додају да се зна да један сат тих услуга кошта 1.000 фунти!

Уговор фирме Тонија Блера о саветовању Србије финансирају Уједињени Арапски Емирати, тврди Телеграф који је „власт у Србији називао аутократском и популистичком“.

Иначе, Тони Блер је у време бомбардовања Србије био премијер и један је од челних људи који су дали зелено светло за бацање бомби на наш народ. Председник Србије Александар Вучић годинама је Блера због овога брутално нападао, а онда га је унајмио као саветника, сумња се новцем из државне касе.

The Telegrap/Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар