Почетна » Вучић тражи од суда да забрани Ђиласу да критикује власт!

Вучић тражи од суда да забрани Ђиласу да критикује власт!

од admin
0 коментар

 

Тема Ђиласовог обраћања јавности је била контратужба Александра Вучића.

– Ово је јединствена конференција за медије, јер сам једини лидер опозиционе странке у Европи, кога председник државе тужи да га вређам, да не бих причао да је овај режим повезан са криминалом, и огрезао у криминалу, да ми забрани да говорим да Александар Вучић лаже, да сам украо 619 милиона евра и да имам рачун на Маурицијусу, да је кукавица када се 6 пута не појави на суђењу, и када тврдим да је власт огрезла у корупцији. Вучић ми тражи да ми суд забрани да критикујем власт. Следећи потез је да ми забране да дишем, што би многе највише обрадовало.

И онда наставио, прво о таблоидима:

– Годинама уназад, Вучић, његови таблоиди, јастребови, лажни аналитичари, посланици, вређају ме и називају најпогрднијим речима. За годину дана имам 321 насловну страну у новинама, плус текстови унутра, на порталима, сатима и сатима, данима и данима ТВ програма, од 1. маја кад је почео такозвани дијалог, уз посредство Европе, четири месеца и десетак дана, Мариника Тепић, Борко Стефановић, Душан Никезић и ја имамо 2.152 помињања у текстовима оваквих новина, и на ТВ Пинк. То је 500 дневно, на мене 80 одсто отпада, а моји сарадници ме сустижу, на моју искрену жалост. Грађани знају да постоји такмичење ко ће горим речима и на који начин да помену моје презиме.

О мени пишу да сам организовао украјинске специјалце да пуцају на народ, да организујем убиство Вучићевог сина, да позивам на силовање његове ћерке, да желим да корона победи и да што више људи умре од короне, да ће моје вакцине претворити Србе у зомбије, да имам планове за упадање по кућама за убијања и силовања. На твитеру ко год напише нешто болесно и бесмислено, понмињу да смо организовали то Мариника и ја. Уместо у минималним слободним медијима морам стално да објашњавам на нападе и како преживљавам.

Па о тужбама.

– Због свега сам поднео 150 тужби, од њих добио сам преко 30 правоснажних и преко 30 првостепених. Све процесе које сам водио – добио сам, осим једног када је Апелационо веће апелационог суда у саставу Марина Јакић, Иван Илић, Ловорка Стојнов преиначило првостепену пресуду, што се јако ретко решава, и рекла: Да тврдња Малог да се враћам у политику да бих пљачкао, јесте његово мишљење, дакле то је историјска пресуда.

Онда је адвокат поднео контратужбу и навео Ђиласових шест интервјуа и реченица:

– Живимо у земљи у којој је криминал на сваком ћошку, са којом држава не може да се избори. Па људи знају да је Беливукова група направљена од садашње власти, да се кретала у блиндираним аутобилима, и да су их чували људи са полицијским значкама, да Александар Станковић иако је осуђен на пет година затвора, како би направио навијачку групу, о повезаности државне секретарке и министра, који је причао да ће бити ухапшени, никад није ухапшен, али то нисам говорио ја него медији под контролом Вучића. Нисмо ми измислили да је преко 500 његових разговора прислушкивано са људима из великог криминала, и са њима је причао Вучић. Нисмо ми то све измислили, него су то писали медији које он контролише.

– Треба да се плашиш, и ја бих се плашио да сам на твом месту. Не да треба да се плаши за безбедност, али сви они који су били повезани са криминалном, трерба да се плаше од институција, кривичног закона и лустрације о пореклу имовине.

– Западна Европа и Америка већ 9 година директно дају подршку Вучића у пројекту неофашистичког увођења, који подразумева потпуну криминализацију друштва, потпуну пљачку и највећу корупцију у Европи. А софтверске фирме брата Ане Брнабић, уговори Телекома, на првом месту смо по корупцији у региону Европе и централне Азије.

– Вучићу, деца ми плачу и тресу се због тебе, зато што си ти Вучићу кретен и болесник, пошто су ми на 50 метара од стана где ми живе деца, која су се уплашила и плакала, пуштају лажи и грозно скандирање. У акцији која је трајала данима уисред полицијског часа, људи се пели по крововима, међу њима и посланици и функционери СНС Мандић и Ђукановић, учествовала Беливук и његоваа екипа, никад полиција ни једно вече ништа није учинила. Значи иза тога је стајала држава, а држава је данас Александар Вучић.

– Вучић је ментално оболео човек, и то може да се третира као увреда. А ја немам другу реч када човек обиђе болницу у 22.30 часова и почне да виче: ‘Ајде мали мишеви из опозиције, дођите и убијте ме. Здрав човек то не може да изговори.

Ђилас једно од решења види у…

– Да направимо комисију психијатара из Србије и Европе, да процени његове изјаве и понашање, ако кажу да је то нормално, ја као човек који поштује стручност и институције, ја ћу се се извинити. Тешко то може да изговори ментално здрав човек који иде на радове у ковид болницу.

У тужби се истиче да Вучић кад о мени каже спада у одређено мишљење и није на личној основи, да има већи углед у друштву, и да се ограничи право на мишљење, значи када Вучић лаже, то се назива право на одређено мишљење, а када ја кажем у овом случају истину, он се позива на Устав и заштиту људског достојанства. А када независни медији и опозициони политичари докажу повезаност врха власти, његовог окружења и њега са најстрашнијим криминалцима то се третира као покушај криминалиозација и удар на националну безбедност. Моја деца су неважна, а његова су важна. Он има углед – ми немамо. Он трпи јаке менталне болове, а ми не.

И порука за све из СНС.

– Схватите ви из СНС, ботови и плаћеници: Вучић није једнако Србија, када га критикујете, то није напад на Устав, државу и стабилност, већ борба за промене и да чују људи.

И за крај, Вучић тражи да не изјављујемо да је лажов, кукавица, да је ментално оболео, и да му претим за те болове, а како се назива човек који каже више пута да неће смањити пензије, а смањи их, назива се лажовом, да ће се производити у Икарбусу, да ће стотине хиљада свиња доћи, како се човек зове лажов, а да ће Арапи 3,5 милијарди уложити у Београд на води, а уложе 80 милиона… И још стотине лажи. Да ракија решава корону, па нас затвори, а онда када тражимо да пензионери шетају када нема никог на улици, каже да ће бити стотине хљада људи на гробљима, дакле такав човек се назива лажовом, који смањује бројеве од мртвих од короне и тврди да се никад неће кандидовати за председника, па се кандидује. Дакле, лажов је не зато што говори лажи о мени, већ што лаже грађане Србије да би остао дуже на власти. А то да ми суд спречи да причам – то не може, а паре добијене од пресуде против Вучића уплатићу у хуманитарне сврхе – закључио је Ђилас.

Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар