Почетна » Бесплатан огрев у замену за глас СНС-у

Бесплатан огрев у замену за глас СНС-у

од admin
0 коментар

 

Већини становника ових рубних сремских села ово је био једини начин да дођу до огрева, који их изађе и до 3.000 динара јефтиније по кубном метру, него да га купе на стоваришту. “Војводинашуме” им је увек излазило у сусрет, дајући им за симболичну суму да сами крче парцеле које шумар одреди, а првенство су увек имале социјално најугроженије породице.

Међутим, према речима мештанина Николе Мажића, приоритет сад имају искључиво породице које већ јесу или су обећале да ће бити гласачи СНС.

“Спискове по којима су се додељивале парцеле раније је одређивала Шумска управа Купиново и надлежни шумар за то подручје. Међутим, од прошле године, они више немају никакву надлежност над тиме, већ спискове коме ће ићи парцеле и јефтин огрев одређује локални повереник СНС за Обреж Мирослав Петровић”, истиче за Нова.рс Мажић.

Ове године су чак отишли и корак даље, па позивају телефоном људе и нуде им да их ставе на списак за добијање парцеле, али под условом да се “виде на изборима”, додаје наш саговорник, напомињући да Петровић нема апсолутно никакве ингеренције нити овлашчења да ово ради.

Осим што је локални поверник СНС за село, Петровић је иначе запослен у јавном предузећу “Путеви Србије”, које такође нема никакве везе са шумским газдинствима. Мажић каже да је овим више од 25 породица села остало ускраћено за јефтинији огрев, јер су одбили да продају глас за пар метара дрва.

“Оно што је још спорно је зашто су “Војводинашуме” дозволиле да локални страначки функцинер, који чак није ни председник Месне заједнице, уместо њих управља овдашњим шумама. Локални шумар је чак у ‘обавези’, јер је такође члан СНС, да јавља Петровићу ко је тог дана био у шуми и колико дрва је однео”, каже Мажић.

У овом јавном предузећу рекли су за наш портал да нису имали сазнања о томе да им је сеоски функционер СНС “преотео” ингеренцију над шумама.

“Менаџмент ЈП ‘Војводинашуме’ није имао сазнања о овој информацији”, навели су.

“Потпуно је неприхватљиво да било ко изван ЈП ‘Војводинашуме’ доноси одлуке и располаже имовином и пословима за које је задужено наше предузеће. Ови наводи ће најхитније бити проверени на терену и уколико постоји проблем, без одлагања ће бити предузете све мере како пословање ‘Војводинашуме’ не би било злоупотребљено или компромитовано”, поручују из овог предузећа.

Нова.рс је покушала да контактира Мирослава Петровића на његовом радном месту у “Путеви Србије” у Купинову, али нам је речено да је на службеном путу. У овом предузећу су негирали тврдње да се Петровић бави расподелом парцела, уз напомену да то не спада у његов делокруг професионалног деловања.

Ана Лалић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар