Почетна » Био на протесту, СПС га искључио: Стао сам уз свој народ

Био на протесту, СПС га искључио: Стао сам уз свој народ

од admin
0 коментар

 

Као да немам право да изађем на протест, каже он и додаје да свој народ воли највише на свету, да је био спреман да да живот, али да није могао да гледа како полиција туче народ и омладину.

“То иживљавање и полицијска тортура, то је невиђена бруталност. Ја сам стао у заштиту свог народа, да дам подршку, а оно што је тамо урађено је страшно. Ја ћу стајати уз свој народ”, каже овај учесник битке на Кошарама.

Након што је пружио подршку демонстрантима који су изражавали незадовољство актуелном влашћу, Вишњић се поносно сликао са страначким колегом Милорадом Савићем, који је такође из Инђије, и ту слику су објавили на Фејсбуку, а затим је кренула тортура у медијима, да би убрзо били избачени из странке.

Статутарна комисија СПС-а искључила их је из странке због, како су навели, повреде страначке дисциплине, односно због учешћа на протестима испред зграде парламента у Београду.

У саопштењу се наводи да су искључени Милорад Савић и Мирослав Вишњић јер су нанели штету угледу СПС објављивањем “непримерених садржаја на друштвеној мрежи Фејсбук са учешћа на насилничким, анархистичким протестима и позивањем на исте на друштвеним мрежама”.

Подсећајући да је у СПС-у годину дана, Вишњић каже да је са братом водио изборну кампању за социјалисте у Инђији, да је ту странку “дигао из пепела” па је СПС освојио 2.500 гласова.

“Странка буквално није ни постојала и у знак захвалности смо избачени. Дачић нас се одрекао да би ушао у власт”, огорчено прича саговорник Нова.рс.

Каже и да је о искључењу из странке сазнао из медија, да му се нико из СПС-а није обратио.

“Само су нас се одрекли. Дачић је јавно изашао и рекао да смо прекршили дисциплину, а у ствари избачени смо јер ја нисам схватио да када сам се учланио у СПС, да сам се учланио у СНС. Мислио сам да је то колико толико самостална странка, а он (Дачић) је све то урадио да би ‘улетели у фотеље’. Ту нема никаквог социјалног програма, све је лаж”, истиче Вишњић.

Одмах након искључења из странке, дошла су му три пореска инспектора у фирму која је већ годину дана у стању мировања.

“Био сам присталица социјалиста верујући у социјални програм странке. Увидео сам да је све то лаж. Њих интересује само лични интерес и богаћење”, напомиње Вишњић.

Каже да је био “годину дана жртва тортуре СНС у Инђији”, да је годину дана без посла, као и његова супруга којој, како каже, “нису хтели да продуже уговор о раду у општини јер он није хтео да напусти СПС што је био услов да остане на радном месту”.

“Сада ме називају криминалцем, а никада у животу нисам хапшен, ни кривично гоњен”, каже овај ДИФ-овац, носилац три црна појаса у каратеу и члан Удружења “Зид и бедем“ које помаже жртвама сектног деловања.

Овај најмлађи борац који се са 18 година као припадник Петог батаљона војне полиције борио на Кошарама каже да су све дали за ову државу, а да од ње нису ништа добили.

“Однос према ратним ветеранима је понижавајући, као и материјални положај већег дела становника Србије”, каже он, додајући да је учествовао у тим борбама где је погинуло девет његових најбољих пријатеља из јединице.

“Ја сам направио частан избор и стао сам иза свог народа зато што сам видео шта раде. Нисам хтео да причам једну причу пре избора, а другу да причам после. Направио сам частан избор као и 1999. Нисам се продао за неку функцију или фотељу”, завршава своју исповест овај спортиста и борац са Кошара.

Гордана Петковић    Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар