Почетна » Црна Гора укинула забрану уласка у земљу Данилу Вучићу

Црна Гора укинула забрану уласка у земљу Данилу Вучићу

од admin
0 коментар

 Међу особама са списка оних којима је укинута забрана су и председник Одбора за правосуђе и државну управу и члан Одбора за контролу служби безбедности Владимир Ђукановић, председник ФК Црвена Звезда Звездан Терзић, Милица Ђурђевић из странке Заветници, певач Владо Георгијев и фудбалска легенда Душан Савић.

Како је јавила РТ Црне Горе преиспитане су и укинуте одлуке о мерама забране које су изречене иако за то нису постојали законски разлози.

„За поједине странце којима је био забрањен улазак утврђено је да не постоје законски разлози те су мере забране уласка уклоњене из електронских апликација за контролу и прелажење државне границе“, навели су из полиције.

Издате су одговарајуће смернице и налози у циљу преиспитивања појединих забрана улазака у Црну Гору донесених у периоду пре ступања на дужност садашњег министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића и новог руководства Управе полиције за која су постојала сазнања да нису постојали разлози предвиђени Законом о странцима, објаснили су из полиције. Како су навели, та сазнања произашла из захтева адвоката страних држављана, њихових притужби, навода медија и слично. Према Закону о странцима улазак у Црну Гору неће бити дозвољен странцу ако то захтевају разлози националне, односно унутрашње безбедности или јавног здравља.

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар