Почетна » Ђилас о Вучићевој тужби: Покушава да ми забрани да говорим

Ђилас о Вучићевој тужби: Покушава да ми забрани да говорим

од admin
0 коментар

 

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић тужио је лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа због његових коментара у медијима. Између осталог, Вучић је тужбу поднео и због Ђиласовог интервјуа за Нова.рс у ком је навео да је председник Србије ментално оболео човек.

„Једини сам опозициони политичар у Европи против којег је председник државе поднео противтужбу, тражећи да ми се забрани да говорим да је режим повезан криминалом, да лаже кад каже да имам новац на Маурицијусу и да је кукавица“, рекао је Ђилас за наш портал.

Он је додао да је Вучић изостао са свих шест рочишта поводом његове тужбе.

„Тужио сам га због тврдње да сам криминалац и лажи да сам украо 619 милиона евра и низа других измишљотина и увреда. Он је поднео противтужбу како би одуговлачио тај поступак по тужби, који се ближи крају. У противтужби је, између осталог навео, да сам изјавио како је држава повезана са криминалом, па зато држава и не може да га победи. То је чињеница коју данас сви у Србији виде“, закључује Ђилас.

Подсетимо, на питање нашег портала да прокоментарише Вучићеву изјаву да је Стефановића (Небојша Стефановић, министар одбране прим. аут.) раније називао “Слином”, а да му је сада добар, Ђилас је одговорио:

“Никада га у животу нисам назвао тако. Једино што сам рекао, а да може да се третира као увреда, јесте то да је Александар Вучић ментално оболео човек. То може да се третира као увреда уколико лекари једног дана докажу да нисам био у праву. Ја сам то проценио на основу тога што гледам шта тај човек говори свакодневно. Шта рећи за човека који у 11 сати увече обилази радове на ковид болници у Батајници и виче обраћајући се опозицији: “Хајде, мишеви, дођите и убијте ме слободно!” Ја мислим да то не може нормалан човек да говори. Ја људе не вређам. Никога од њих нисам назвао лоповом, криминалцем и слично. На крају крајева, не знам зашто ви новинари уопште обраћате пажњу шта тај човек говори”, рекао је Ђилас тада за Нова.рс.

Ова изјава била је, између осталог, повод за Вучићеву тужбу

Адвокат Владимир Тодорић одговорио на противтужбу: Није срамота бити болестан

У одговору на противтужбу, коју потписује адвокат Драгана Ђиласа, Владимир Тодорић, наводи се да у интервјуу, датом 22.05.2021. порталу Нова.рс, не стоји никакав анимозитет, уз напомену да сваки грађанин има право на свој доживљај председника Републике.

Портал Нова.рс имао је увид у одговор упућен поводом Вучићеве противтужбе у ком се, између осталог, наводи да није незаконито бити болестан, нити је то срамота.

“То само по себи није увреда. Није тачно да иза овакве изјаве стоји некакав анимозитет, могуће је сасвим супротно – жеља за елиминисањем било каквих ненормалности у дијалогу. Сваки грађанин Србије има право на свој доживљај председника Републике и има право да то изрази уколико то нису чињеничне твдрдње које крше претпоставку невиности”, пише, између осталог, у одговору.

Даље се подсећа да је Ђилас у поменутој изјави објаснио зашто је његов утисак да је тужени ментално оболео, уз следећу напомену:

“Уколико је изречена оцена чињенична тврдња, а не вредносни суд, то се онда може проверити, а начин за то је такође одговарајуће вештачење које ће по потреби бити предложено на припремном рочишту”, наводи се у одговору.

Војислав Милованчевић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар