Почетна » На листи „Заједно можемо све“ чак 217 представника СНС-а, међу њима и „отац литијумске батерије“

На листи „Заједно можемо све“ чак 217 представника СНС-а, међу њима и „отац литијумске батерије“

од admin
0 коментар

 

На републичкој парламентарној листи је 100 жена, што је у складу са пре две године промењеним родним, односно полним прагом од 40 одсто представника, односно представница мање заступљеног пола.

По бројности када је реч о страначкој заступљености следе СДПС Расима Љајића и ПУПС Милана Кркобабића, са по десеторо кандидата, с тим што је најбоље пласирана актуелна министарка туризма Татјана Матић, на 31. месту, док је Кркобабић на 35, а испред Покрета Снага Србије – БК, која има три имена, најбоље је рангиран Драгомир Карић на 40. позицији.

Четири места испод њега на 44. месту је председник Српске народне партије и актуелни министар Ненад Поповић, а та странка има још два кандидата.

Покрет социјалиста има четири кандидата, а најбоље пласиран је Ђорђе Комленски на 47. месту.

Убедљиво најнижи рејтинг међу коалиционим партрерима СНС-а им Српски покрет обове чија два Александра, Чотрић и Југовић, заузимају 111. и 112. позицију.

Највише могућих мандата Београду

Геогрфске распострањености што се тиче, предњачи Београд са 75 кандидата. при чему је у првих сто чак 45 из главног града.

Следи Нови Сад са 18 потенцијалних мандата, пола у првих сто. Међу њима је и најбоље рангирани војвожански кадар Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада на 15. месту, одмах иза актуелне премијеркре и поверенице СНС за Београд Ане Брнабић.

Међу првих сто Ниш има три кандидата, Крагујевац и Крушевац по два, а остали градови попут Јагодине, Сремске Митровице, Лознице, Врања, Новог Пазара, Шапца… по једног.

И отац литијумске батерије на листи

Професионална карта листе око СНС каже да је највише економиста различитих образовних нивоа (55), па правника (35) и лекара, инжењера различитих делатности (23) и менаџера (18).

Следи 11 пензионера, уметника је седам, а студента три.

Пољопривредник је један – Маријан Ристичевић.

Посебно су занимљива два уписана занимања – Драгољуб Карић је представљен као академик, али много занимљивије је представљање Дејана Илића из Селевца код Смедеревске Паланке као„манаџера, иноватора“.

Несумњиво је реч о једном од најугледнијих научника и успешног бизнисмена, професора електонике у Грацу, који је познатији у свету и овде као „отац литијумске батерије“.

Избори ће бити одржани 3. априла, а до сада је прихваћено 13 изборних листа, мада ће их несумњиво бити још.

Листа „Александар Вучић – Заједно можђемо све“ биће прва на збирном листићу.

Избори 2020. најуспешнији

На изборима 2020. листа око СНС „Александар Вучић – за нашу децу“ освојила је највише мандата, па је посланички клуб у одлазећем парламенту имао 180 заступника, с тим што су међу њима и представници мањих странака попут ПС, ПСС-БК и СНП.

Само ПУПС и СПДС имају поосебне посланичке клубове, први са девет, други са седам посланика.

Иако има кисту са импресивним именима из света науке, медицине, уметности, па и спорта, тешко да СНС може поновити успех пошто ове године нема бојкота.

Данас Онлине

Можда ти се свиди

Оставите коментар