Почетна » Је ли ово најболесније саопштење Александра Вулина до сад

Је ли ово најболесније саопштење Александра Вулина до сад

од admin
0 коментар

 

У њему министар унутрашњих послова дубоко узнемирава јавност тако што или открива начин рада и сазнања српских обавештајних служби или гради традиционални измишљени наратив о угрожености Србије од стране…па, Великих Западних Сила. Осим тога, министар Вулин поново „котрља главе“ по улицама Београда, као да му их није било довољно у Ритопеку. Овако каже у уводним деловима саопштења:

„Председничка се не пориче“

„Сагледавајући све чињенице, председник Вучић ме је замолио да Нацрт закона о унутрашњим пословима повучем из процедуре. Председничка се не пориче, и ја ћу то урадити. Ово је мој лични пораз и ја ћу сносити његове последице, али и овим путем желим да упознам јавност да ћу наставити да се борим за безбедну Србију упркос агентима и њиховим финансијерима“, пише министар.

Нацрт закона о унутрашњим пословима, каже, повучен је, и зато ћете морати (ко?) „потражити неки други разлог за крв на улицама Београда“.

Српске главе

Саопштење даље каже:

„Обавештајним радом дошли смо до информација да је неколико страних западних обавештајних служби преко своје агентурне мреже у медијима, невладиним организацијама и политичким партијама извршило медијску припрему за организацију насилних протеста који за циљ имају дестабилизацију Србије. Њима српске главе нису битне и спремни су да их бацају у бесмисленим сукобима“, навео је Вулин.

Уби нас Запад

Министар је додао да би правно регулисање постављање камера које би препознавале лица и силуете немерљиво помогле полицији да решава убиства и најтежа кривична дела, али да је то решење нападнуто од „свих западних невладиних организација и њихових финансијера и налогодаваца“.

„Борбом против свега новог у сектору безбедности, убице и лопови ће бити мало сигурнији, а полиција и грађани ће бити много несигурнији. Камере које су Лондон учиниле безбедним нападнуте су у Београду, оно што је добро за грађане ЕУ означено је као репресија за градјане Србије“, навео је он.

Све контроверзе

Између осталог, нацрт Закона у унутрашњим пословима прописује, у свом Члану 118, „употребу средстава принуде према групи лица“ и наводи се да је службено лице овлашћено да изда наређење групи људи да се разиђе ако су се противправно окупили, или се противправно понаша или својим понашањем може да изазове насилје или нарушавање јавног реда и мира.

Према сада повученом Нацрту, 11 различитих средстава принуде полиција ће моћи да употреби против окупљене групе грађана уколико се не разиђу након првог упозорења, пише у новом нацрту Закона о унутрашњм пословима, а међу њима су коњи, пси, палице, физичка снага…

Михаило Јовићевић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар