Почетна » Осуђени силоватељ Симо Спасић држао говор у Скупштини

Осуђени силоватељ Симо Спасић држао говор у Скупштини

од admin
0 коментар

 Годинама сведочимо срозвању критеријума на основу којих се бирају чланови најзначајније законодавне институције у земљи, стога ретко шта може да изненади грађане Србије одавно навикнуте да у “њихово име” за скупштинском говорницом наступају особе упитних биографија.

Да се дно које је дотакла Скупштина Србије може додатно “пробушити” показује данашње појављивање осуђеног силоватеља Сима Спасића на седници одбора за Косово и Метохију.

Озбиљност и посвећеност државе Србије у решавању косовског проблема можда се најбоље осликава кроз одлуку оних који су дозволили Спасићу да говори о албанско-српским односима и њиховој намери да га профилишу као особу чије мишљење има тежину.

 

Очигледно да је власт препознала Спасића као идеалног говорника пред амбасадорима и међународним организацијама, те да је веома важно чути шта он има да каже. Колико је значајно Спасићево мишљење за представнике власти, показује и то што је у потпуности заборављено да је реч о човеку који је одлежао четири и по године затвора, јер је силовао своју супругу, а затим је ошишао ножем.

Подсетимо, полиција је 2009. године у Нишу ухапсила Спасића након што га је бивша супруга пријавила за силовање. Она је у кривичној пријави навела да је Спасић једне вечери дошао у њен стан око 21 час да би је убедио да повуче раније поднете кривичне пријаве против њега и да се поново венчају. Како се је навела, он ју је у току ноћи принудио на сексуални однос. Жена је успела да побегне из стана тек ујтуру и то пошто је претходно обећала Спасићу да ће се поново удати за њега. У истрази се наводи да је он, након добијеног обећања, отишао да купи доручак, након ћега је његова бивша супруга побегла кроз комшијска дворишта и отрчала до амбуланте на Бубњу, одакле је затим позвала такси и отишла право у полицију.

Мање познат као председник Удружења киднапованих и убијених на Косову, а више као човек са мегафоном на Вучићевим и скуповима опозиције, Спасић се претходних година профилисао као “играч са терена” и активиста власти који нема границу кад је у питању бахатост, осионост, вулгарност, агресивност…

Због тога је, по свему судећи, добио и место за говорницом Скупштине Србије.

Војислав Милованчевић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар