Почетна » Откривамо: Ко су кандидати на изборима у ДС

Откривамо: Ко су кандидати на изборима у ДС

од admin
0 коментар

 Мање од 20 дана остало је до изборне скупштине Демократске странке, а кандидовање за најважније функције у тој странци траје до 26. јуна. До сада нико није званично поднео кандидатуру, али су је Лутовац и још девет чланова ДС чланству најавили.

Према информацијама нашег портала, до сада се за функцију лидера странке пријавио само Зоран Лутовац, који је и у јавности најавио да ће се кандидовати.

„Кандидоваћу се поново за председника и тражити подршку да наставимо са политиком која је потпуно посвећена јавном интересу, јасном политичком профилисању и кадровском оснаживању странке“, рекао је он недавно за лист „Данас“.

Према Статуту ДС, на изборној скупштини биће изабрано пет потпредседника, а за то место још једном ће се борити Драгана Ракић, која сада обавља функцију заменице председника демократа.

У трку за потпредседника највероватније ће ући и генерал Срето Малиновић, иначе председник Одбора ДС за безбедност. Како наводи наш извор, велики број чланова тражи од њега да се кандидује и он ће њихову молбу највероватније прихватити.

За исту функцију бориће се и др Бранимир Јованчићевић, актуелни председник Одбора за екологију и професор на Хемијском факултету, а до потпредседничког места покушаће да дођу Ненад Митровић, бивши председник Општине Владичин Хан, и Миодраг Гавриловић, иначе син некадашњег потпредседника ДС Слободана Гавриловића.

Према сазнањима Нова.рс, потписе за кандидатуру за потпредседничку функцију скупља и Драгана Рашић из Зајечара, која је иначе у том граду изашла на изборе са групом грађана „Можемо боље“ и освојила четири мандата, као и Татјана Манојловић, председница ресорног Одбора за информисање у ДС и новинарка документарног програма РТС.

На листи кандидата требало би да буде и Слободан Јаредић, председник Општинског одбора ДС из Аранђаловца.

Како наводи наш извор, сви поменути су у поступку прикупљања потписа и најавили су своје кандидатуре.

На изборној скупштини, осим председника и потпредседника ДС, биће изабрано и 40 чланова сталног састава Главног одбора ДС, три члана Надзорног одбора и председник Политичког савета ДС. Након тога требало би да заседа Главни одбор, на коме ће бити изабран и нови председник Извршног одбора. Спекулише се да би на то место могао да дође Срђан Миливојевић, али његова кандидатура није извесна.

Пауновић се неће кандидовати?

На списку оних који су чланству најавили кандидатуре нема Саше Пауновића, који се недавно вратио у Демократску странку. Он је из ДС отишао са места заменика председника демократа, а како наводи наш извор, на предстојећим изборима највероватније неће бити кандидат ни за једну функцију.

Наташа Латковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар