Почетна » Покрет Црно на бело: Избеглице из Авганистана на Косову, Београд ћути

Покрет Црно на бело: Избеглице из Авганистана на Косову, Београд ћути

од admin
0 коментар

 „Разумемо и у потпуности саосећамо са авганистанским народом и њиховом судбином откако су Кабул преузеле талибанске снаге. Медјутим, забрињава потпуно ћутање и одсуство било какве реакције и владајућег режима и опозиције у Србији на ову најаву такозване Владе Косова“, саопштио је покрет на чијем је челу професор Правног факултета Универзитета у Београду Владимир Вулетић, бивши потпредседник фудбалског клуба „Партизан“.

Како је наведено, „док у немачком Бундестагу траје оштра дебата по овом питању, а владајуће странке се јасно противе прихватању авганистанских азиланата на немачку територију, дотле чак и представници Српске листе у косметској скупштини ћутећи аминују најаву Владе Аљбина Куртија у чијем су саставу“.

„Уколико се омогући азил авганистанским избеглицама, територија Косова и Метохије ће врло брзо постати стециште медјународног тероризма, талибанских ловаца на главе и центар милитантних операција у срцу Европе“, навео је покрет.

У саопштењу се наглашава да је „дуготрајна погрешна политика власти према Космету довела до тога да се ћути чак и у вези са овако осетљивим питањем“.

„Покрет „Црно на бело – за праведну Србију“ поставља питање свим политичким актерима, а посебно владајућем реźиму, шта Србија планира да предузме овим поводом, будући да је реч о белоданом кршењу Резолуције 1 244 Савета безбедности Уједињених нација и безбедносно претећој ситуацији у најближој будућности“, наведено је у саопштењу.

Тањуг/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар