Почетна » Припадник клана Веље Невоље и даље прима плату у јавном предузећу

Припадник клана Веље Невоље и даље прима плату у јавном предузећу

од admin
0 коментар

 Владимир Грек ухапшен је 4. фебруара, заједно са још 18 припадника Беливуковог клана, а судећи по документу који је објавила Тепић, Решењу о његовом удаљењу са посла донето је тек 13. августа, дакле шест месеци касније.

У том документу пише да је Грек запослен на неодређено време, на радном месту стручног сарадника за технологију рада и управљања отпадом, те да има четврти степен стручне спреме. Такође, наводи се да му је одређен притвор у трајању од 30 дана и додаје да је продужен 30. јула.

У поменутом Решењу пише и да се запослени коме је одређен притвор удаљава са рада од првог дана притвора, односно од 6. фебруара ове године. па све док притвор траје.

Судећи по том документу, Грек ће „за време привременог удаљења са рада“ примати накнаду у износу од 25 одсто његове плате.

У Решењу пише и да запослени нема породицу коју издржава, те да је одлука донета у складу са Законом о раду, којим је предвиђено да за време привременог удаљења са рада запосленом припада једна четвртина основне зараде.

„Ево како и даље плаћамо чланове Беливук клана које су Вучићеви функционери запослили у јавним предузећима само два месеца пре хапшења! Тим запослењима завршили су им да им све време плаћамо део плате из буџета! Или ти збринули их и док су иза решетака“, навела је Мариника Тепић.

 

„Грек један од коловођа бакљада“

Како је она раније изјавила, Грека је у ЈКП Хигијена запослио актуелни градоначелник Панчева Александар Стевановић.

Тепић је објаснила да је Стевановић то учинио још док је био на челу „Хигијене“, напомињући да је у децембру прошле године Грек добио решење као стално запослени.

Она је навела и да је Грек био један од коловођа бакљаде током полицијског часа, коју су напредњаци организовали како би пружили подршку свом лидеру, Александру Вучићу и како би заплашили опозицију.

“Он је био у групи лица којој је током полицијског часа било дозвољено кретање, па се поставља питање ко им је то обезбедио. У питању је човек који је снимљен 28. априла 2020. године како испред седишта СНС у Панчеву добија директиву да отпочне срамне бакљаде против опозиције и Драгана Ђиласа. Пошто се очигледно добро показао у бакљадама, Грек је у децембру 2020. добио посао за стално. Дакле, у децембру је добио запослење од СНС за стално, а два месеца касније уследила је робија”, рекла је Тепић.

Наташа Латковић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар