Почетна » Различите процене броја учесника и трошкова митинга у Новом Саду

Различите процене броја учесника и трошкова митинга у Новом Саду

од admin
0 коментар

 

Судећи по многобројним аутобусима који су сви имали залепљену слику Вучића (као некад Слободана Милошевића) већина учесника стигла је из свих крајева Србије, а транспаренти са називима градова и делова Новог Сада требало је да покажу да их је већина из главног града Војводине, односно „северне српске покрајине“.

„Од Новосађана је само Милетић био присутан на митингу, мада да може и он би отишао са трга“, подругљив је коментар једног посматрача.

„Највећи митинг у историји Новог Сада“, како га је и пре одржавања назвао један од потпредседника СНС Игор Мировић, окупио је по различитим проценама између 20.000 и 40.000 људи.

Можда су обе цифре претеране, али то сигурно није био највећи скуп у историји града, јер се по тргу између учесника митинга могло слободно кретати. Знатно више људи окупљало се за новогодишње дочеке првих година 21. века. У сваком случају било је много људи. Колико би их било да није било организованог превоза тешко је рећи, али сигурно би било бар упола мање.

И на крају, колико нас све то кошта.

 

 

По неким рачуницама на друштвеним мрежама то изгледа овако: „500 аутобуса x 60 људи је 30.000 x 1000 динара је 30.000000 + сендвичи нек су само 50 динара и сок још 50 то је још 3.00.0000, плус дневнице возачима једно 500.000 плус гориво једно 5.000.000 и још озвучење, бина..једно 3.000.000, све заједно цирка 350.000 еура наших пара. Доста се још не зна …али ту се накупи пола милиона еура…само Нови Сад, значи летећи циркус Србију кошта ко зна колико милиона еура…наших пара“, рачунао је један коментатор.

На питање Данаса пре месец дана упућено потпредседнику СНС Миленку Јованову, ко финансира Вучићеву кампању по Србији, он је одговорио да се она финансира из буџета кабинета председника државе.

Ако је рачуница коментатора о трошку новосадског митинга и упола тачна, јасно је да кабинет председника државе нема толики буџет, поготово не за такве намене, ако уопште и има новца за изборну кампању шефа државе.

Дакле, кампању мора да финансира странка или тајкуни, добротвори и слично. Можда и социјални случајеви, којима богати спонзор да по 40.000 динара, да уплате донацију СНС-у, како је то својевремено објашњавао и сам Александар Вучић. А да ли је то у складу са законом требало би да процене надлежни органи. Ако смеју.

Нови Сад ће ипак, према Вучићевом обећању, добити на поклон две фабрике. У једној ће бити чоколаде. Будућност Србије је у чоколади. Биће као у филму: хлеба и чоколаде.

Р. Балаћ  Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар