Почетна » Упркос притисцима и независни кандидати у месним заједницама

Упркос притисцима и независни кандидати у месним заједницама

од admin
0 коментар

 Како је објавио портал 021, у Месној заједници „Иво Андрић“, према незваничним информацијама, Савет су преузели независни кандидати, јер је пет кандидата успело да сакупи довољну подршку грађана. Остала четири члана биће представници СНС. У Савету ће бити самостални кандидати Предраг Милошевић, Ђорђе Обреновић, Александра Тадијин, Дејан Немец и Марија Младеновић.

„Смена власти“ догодиће се и у Савету Месне заједнице (СМЗ) „Лиман“, где чак седам од укупно 11 чланова, чине самостални кандидати. Тако у СМЗ улазе Наташа Матијевић, Миодраг Живанчев, Драгољуб Перковић, Озрен Лазић, Владимир Илић, Ненад Петровић и Павле Бикицки.
Напредњаци немају разлога за славље ни на „Лиману 3“, где је од 11 места у СМЗ, чак осам припало онима који немају чланску карту владајуће партије. Лиманце ће, између осталог, представљати Хана Љиљак, Вишња Баћановић, Марина Живаљевић, Дијана Каћански, Бранка Малиновић Еремија, Данијела Бугарски, Немања Арађански Рајков и Светозар Јанковић.

Према првим информацијама, у Савету МЗ „Дунав“ налазиће се двоје самосталних учесника, Александра Мишић Алиов и Никола Асурџић, док је осталих девет из редова СНС.

Једини независни кандидат у МЗ „Соња Маринковић“, Александра Малешевић Зобеница, успела је да сакупи довољан број гласова и уђе у Савет.

За сада нема потврђених резултата за остале месне заједнице. Оно што је приметно јесте већа излазност у односу на ранија гласања за најнижи ниво власти.

Према информацијама 021.рс, самостални кандидати нису успели да уђу у Савете месних заједница на Телепу („Никола Тесла“, „Братство“ и „Јужни Телеп“), као ни на Грбавици, у МЗ „7. јули“. Сличан сценарио био је и у МЗ „Прва војвођанска бригада“.

У Петроварадину је било занимјиво, јер је самостални кандидат Предраг Антонић успео да сакупи чак 845 гласова, али се то показало недовољним за борбу против логистике владајуће странке, чији су кандидати имали у просеку 1.800 гласова.

Дуго година Нови Сад није имао овако „живу“ кампања за место у Савету месних заједница. Грађани су се организовали преко друштвених мрежа, те позивали комшије да им помогну да „врате месне заједнице“ Новосађанима. На све то је одговорила и Српска напредна странка, која је наступила прилично снажно, водећи позитивну кампању за своје кандидате, те негативну уперену према противницима на овим изборима.

021.рс/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар