Почетна » Вучић: Од 20. марта се нећу појављивати у функционерским кампањама

Вучић: Од 20. марта се нећу појављивати у функционерским кампањама

од admin
0 коментар

 

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се од недеље, 20. марта, неће појављивати „ни у чему“ што је како је рекао, функционерска кампања.

Упитан зашто је данас посетио компанију БМТС у Новом Саду кад та фабрика већ увелико ради и да ли је то пример фунцкионерске кампање, Вучић је казао да је први пут у посети тој фирми како би видео да ли држава може да помогне „на било који начин“.

„Разговарали смо како да додатно помогнемо БМТС иако смо већ одвојили велике субвенције јер до краја године овде треба да буде 311 радника“, казао је Вучић.

Навео је да је „први и једини“ председнички кандидат који ће „10 дана пре избора“ одустати од кампање, али да се то не односи на 24. март – обележавање 23. годишњице почетка НАТО агресије на тадашњу Савезну републику Југославију.

„Све остало бићу потпуно посвећен послу без камера и углавном ћу се бавити проблемима о којима сам данас говорио“, казао је Вучић.

У суботу отварање брзе пруге Београд-Нови Сад

Председник Србије потврдио је да се у суботу, 19. марта, за саобраћај отвара брза пруга од Београда до Новог Сада, на којој ће возови ићи брзином од 200 километара на сат.

„Отварање пруге је померено са 15. марта на 19. март јер сам желео да присуствује највише мадјарско руководсто заједно са нама и то је једини разлог за кашњење три или четири дана“, казао је Вучић новинарима.

Навео је да пруга није могла бити отворена раније и због посебног тестирања које се спроводило попут анализе шина и самих возова.

Вучић је казао и да за време претходне власти није било могуће ући ни у један воз, „а да не сносите тешке последице евентуалних физичких повреда и да не путијете од Новог Сада до Београда два и по сата са стајањем у Индјија пустари, Чортановцима“.

Са Русијом преговори о гасу после избора

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да преговори о цени гаса са Русима неће започети пре избора, а ко добије поверење народа водиће те преговоре.

„Преговори о цени гаса неће почети пре избора, ко добије народно поверење разговараће са Русијом“, рекао је Вучић у Новом Саду.

Додао је да до тада не зна шта ће се догадјати, а да покушава да за градјане обезбеди све што је најбоље и најјефтиније.

Он је рекао да верује да ће бити довољно гаса уколико не буде прекида као јуче на гасоводу Јамал и у Бугарској, а да се нада да Бугарска неће прекидати доток гаса преко Балканског тока јер у великој мери и сама зависи од тог горива.

Истакао је да верује да ће Србија имати за руски гас ако не најповољнију, онда једну од најповољнијих цена, али да би онај ко би гарантовао то био „неозбиљан“.

Додао је да ништа не зависи од Србије, али да када би зависило од преговора Србије са Русијом, да би Србија имала најповољнију цену медју две или три европске земље.

Има много проблема, како је рекао, јер преко Црног мора нико не може да довезе ништа до Констанце што би баржама довезли преко Панчева у Србију јер не постоји компанија која ће да да осигурање.

„Погођена су два танкера у Црном мору, па се поставља питање одакле довозити оно што је потребно за Србију“, рекао је Вучић.

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар