Почетна » Вучић председник СНС до избора, изабрани нови потпредседници

Вучић председник СНС до избора, изабрани нови потпредседници

од admin
0 коментар

 

Брнабић је рекла да су данас на петој изборној скупштини СНС, поред ње за потпредседнике странке изабрани Милош Вучевић, Синиша Мали, Владимир Орлић, Невена Дјурић, Марко Дјурић, којем је замрзнут мандат због његовог амбасадорског ангажмана и Александар Шапић. Она је рекла да је Невена Дјурић изабрана на предлог Александра Вучића.

Како се наводи на сајту СНС, Брнабић је казала да је на данашњој скупштини усвојено десет начела политичког деловања СНС, Извештај о раду странке, а изабрани су и руководећи органи странке, односно нови Главни одбор, нови Извршни одбор и за председника Извршног одбора Дарко Глишић, као и нови чланови Председништва странке.

Рекла је и да је Вучић одбио да прихвати једногласан предлог свих чланова странке и да се поново кандидује као једини кандидат за председника СНС.

„Једногласна одлука свих чланова, свих месних, градских одбора била је да председник Александар Вучић настави и да буде једини кандидат за председника Српске напредне странке. Он је одбио да се кандидује за председника СНС, па смо постигли компромисно решење и продужили му мандат тако да ће наставити да води Српску напредну странку до ових избора, односно да подржи странку и помогне јој и за ове изборе“, рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла да је изабрано мање од 100 чланова Председништва странке, а да се посебно поноси тиме што су велики број нових чланова Председништва жене.

„Важно је и поносна сам што имамо око 50 потпуно нових чланова Председништва Српске напредне странке, од којих је значајан број младих у складу са оним што је председник Српске напредне странке Александар Вучић тражио од нас, а то је и да покренемо смену генерација и да дамо већу шансу младима, што смо радили и све ово време кроз Академију младих лидера“, навела је Брнабић.

Синиша Мали се захвалио на указаном поверењу

Част ми је што сам на данашњој изборној скупштини @снс_србија изабран за потпредседника странке, најснажније политичке организације у савременој Србији, написао је Синиша Мали на свом Инстаграм профилу.

Он се захвалио председнику Александру Вучићу на огромном поверењу, за које се нада, оправдати.

Српска напредна странка је реформаторска странка која је успела да поведе Србију напред. Поносни смо на све што смо урадили, сада још брже и јаче идемо даље!, доадо је Мали.

 

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар