Почетна » Вучић распустио Градски одбор СНС у Ужицу

Вучић распустио Градски одбор СНС у Ужицу

од admin
0 коментар

 

Према тврдњама градоначелнице Ужица и уједно нове повереница Јелене Раковић Радивојевић распуштање ГО СНС Ужице, које се десило 9.новембра, није уследило због његовог лошег рада нити најаве Главног одбора да ће неки одбори, због лоших резултата, широм Србије, бити распушени.

„Напротив, претходни одбор СНС у Ужицу је радио добро али ми сада желимо да радимо још боље. На претходним изборима смо постигли најбоље резултате у Ужицу, али шансу морамо дати младим и искусним људима који имају снаге и енергије и које желимо да инкорпорирамо у повереништво. Одбор није распуштен зато што није добро радио и што је имао лоше резултате, већ зато што желимо да одржимо ниво и постигнемо још боље резултате на следећим изборима“, казала је Радивојевић.

Одбор СНС у Ужицу, од оснивања су пратиле приче о постојању две струје и подељености унутар странке.

Кључни проблем – две струје СНС

Јелена Раковић Радивојевић, негирала је ове информације и искључила постојање могућности да су управо те поделе довеле до распуштања Градског одбора.

„О тим струјама у Српској напредној странци прича се годинама уназад. СНС у Ужицу никада није биила јединственија него што је сада. Не постоје више никакве струје у СНС, и да завршимо коначно са том причом. Ми смо јединствени, истрајни и знамо шта нам је циљ и ком циљу тежимо“, нагласила је она.

Зашто ужичко повереништво не броји три члана, што је уобичајено, већ само два, Радивојевић је рекла да је то одлука председника Вучића и да не жели даље да коментарише такву одлуку.

Други члан повереништва, Слободан Шиљковић, у претходном сазиву Скупштне града био је одборник а у новој владајућој гарнитури обавља функцију члана Градског већа. Запослен је у Пошти Србије и обавља функцију директора регионалних пошти Ужице, Шабац и Ваљево.

Без обзира на дугогодишње чланство у странци, као страначки активиста јавности је постао познат уласком у Градско веће августа прошле године. Одлуку Александра Вучића, да постане један од два члана повереништва види у свом раду.

 

„Претпостављам да је било неко анкетирање, да ли чанова, грађана или привредних структура. Верујем да су људи, на основу мојих активности, ставова и сарање, нашли у мени озбиљност и мисле да да ја треба да будем так који ће са Јеленом нешто заједно покренути. То је више питање за њих а за мене већа одговорност, верујем да ћу ту одлуку оправдати“, рекао је за Нова.рс Шиљковић.

Задатак повереништва види пре свега у новом покретању странке у Ужицу, али и у изменама позиција чланства и кадрова.

„Увек је добро људе профилтрирати на сваком послу, нарочито на руководећем, из много разлога увек је добро променити. Без обзира што руководиоци не воле да се мењају, али неко ко је изнад њих, бар би требало да им промени места, да се не навикну на исте људе и исте задатке“, додаје Шиљковић.

Поред две озбољне функције које тренутно обавља, Шиљковић тврди да ће свакодневним целодневним радом и залагањем успети да оправда указано поверење Александра Вучића. СНС Ужице броји око 7.500 чланова.

Славица Панић     Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар