Почетна » Поништена лична карта искоришћена за фалсификовану подршку изборној листи Радета Басте

Поништена лична карта искоришћена за фалсификовану подршку изборној листи Радета Басте

од Други Пишу
0 коментар

Београђанка Ива Ћосић Ђинђић, која је пре избора тврдила да је њен потпис фалсификован за подршку листи „Доста! Европски пут“ некадашњег министара привреде Радета Басте, изјавила је данас да су за тај потпис искоришћени подаци из њене старе личне карте, која је поништена.

Ћосић Ђинђић је за телевизију Н1 рекла да је, након писања захтева, ургенција и притужби, од Градске изборне комисије (ГИК) добила копију изјаве подршке и да се из ње „јасно види да је реч о фалсификату“.

Према њеним речима, њен лични потпис није на том документу, а подаци из личне карте узети су из оне која је важила до јуна 2023. године и коју је у међувремену променила.

„То говори да оверитељ ГО Савски венац, господин Радован Радоњић, није очитао моју личну карту као што је било потребно да се учини у складу са законом. Он није имао у поседу моју личну карту, а и да је имао у поседу, он је не би могао очитати, јер она има рупу, то је поништена лична карта“, навела је она.

Ћосић Ђинђић је оценила да је сада потребно утврдити како је оверитељ дошао до њене очитане старе личне карте коју је, како наводи, „злоупотребио и фалсификовао њен потпис“ и додала да ће кривична пријава, која је раније поднета, бити допуњена именом тог оверитеља.

Foto: Print screen N1

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар