Почетна » Понош: Ако направи контрамитинг у Лозници, да ли Вучић поручује Лозничанима да се спреме на његову олују?

Понош: Ако направи контрамитинг у Лозници, да ли Вучић поручује Лозничанима да се спреме на његову олују?

од Жиг Инфо
0 коментар

Председник Србија центра генерал Здравко Понош изјавио је поводом могућности да власт годишњицу Олује обележи у Лозници да би тиме Вучић злоупотребио страдање једног дела српског народа како би тиме “покрио још једно страдање на коме лично и предано ради”.

“Ако заиста намерава то да уради ове године, то ће ипак бити најниже за чиме је посегао. За сада. Ако стварно направи тај контрамитинг у Лозници, да ли он то поручује Лозничанима да се спреме на његову олују?” рекао је Понош за Нова.рс.

Он је напоменуо да никоме, ко је елементарно одговоран, не би пало на памет да страдање Срба прогнаних током Олује 1995. злоупотреби у дневнополитичке сврхе.

“Том страдању данашњи преобучени радикали дали су несебичан допринос, као и свим страдањима српског народа, од када је Шешељ испилио радикале. Политика те дружине је многе припаднике овог народа и грађане Србије, а и региона, завила у црно. Та политика је повампирена данас и на власти у Србији наставља посао који су започели 90-тих, посао раскућавања Србије”.

Понош је додао да је егзекутор те политике “Шешељев политички син који завршава оно што Шешељ није стигао”.

“Већ је скоро успео да проћерда Косово, а сад од остатка Србије прави рударску колонију. И једно и друго умотава у патриотску реторику, исто као кад су голобраду омладину хушкали у ратове и смрт, а Вучић се усељавао у нови стан”.

Понош је подсетио да су се грађани, прогнани током Олује, годинама окупљали 4. августа у Цркви Светог Марка у знак сећања на побијене “а онда је по доласку на власт Вучић одлучио да отме и присвоји чак и тај дан сећања и почео да прави окупљање 5. августа, што је сасвим непримерено”.

“То је дан који Хрвати славе као дан успеха своје акције. А Срби су се с разлогом окупљали дан раније, на дан кад су прогнани”, рекао је Понош и додао да је морбидно да је Вучић одлучио да обележава дан који Хрвати славе.

“То му није било довољно па је претходних година почео од тог догађаја да прави путујућу манифестацију на којој је у првом плану величање култа Александра Вучића, а не сећање на страдале”, закључио је Понош.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар