Почетна » Понош: грађани Србије изгубли су још једну годину

Понош: грађани Србије изгубли су још једну годину

од Други Пишу
0 коментар

Србија и њени грађани изгубили су још једну годину од прошлих избора, стање је горе него 2022, удаљавамо се од ЕУ, преговарачко поглавље 35 постаје поглавље којим се мери имплементација споразума са Приштином, имамо више криминала и корупције, институције су урушеније, новчаници су нам тањи, „што Вучић више пије, грађани имају мање да једу“ оценио је данас председник покрета Србија центар (СРЦЕ) Здравко Понош.

Он је, гостујући у јутарњем програму телевизије Нова С, указао да, без обзира колико је режим покрао изборе, грађани треба да виде за кога су гласали пре годину дана, да се погледају у огледало и размисле шта ће да ураде следећи пут.

Коментаришући стање у опозицији, Понош је констатовао да је „на менију нешто потпуно друго, појавили су се неки други формати“, сарадња међу неким странкама је тежа, „продубљени су ровови“ што због идеолошких разлика, што због личних анимозитета.

„Не апелујем на опозиционе странке да идемо у једној колони, јер међу некима једноставно нема синергије, лоше се збрајају, али постоје ствари на којима можемо да радимо заједно, попут изборних услова и контроле избора“, поручио је Понош.

Он је, упитан зашто опозиција није остала јединствена, одговорио са: „Зато што се изгледа грбо родило“.

„Верујем да су из тога сви научили и грађани знају ко је допринео том разочарењу и резигнацији“, казао јер Понош.

Према његовом мишљењу, нови избори ће бити кад то режиму буде одговарало, али је вероватније на пролеће следеће године, а не сад на јесен.

„Режим ће одлучити да распише изборе кад мисли да је испеглао овај фијаско своје косовске политике“, навео је Понош.

Он је додао да опозиција треба да се спреми као да ће ванредни избори бити одмах, и да се уједини око чега може да се уједини и у форматима који су реалистични.

Много има тема које поларизују политичку сцену и није потребно уједињавати оно што није могуће. Треба се уздржати од тешких речи како би се омогућила сарадња после избора. Ми никоме нисмо упутили ниједну тешку реч“, рекао је Понош, и упозорио да би било неразумно ово мало медијског простора што опозиција има трошити око малих или нешто већих међусобних разлика.

Коментаришући кампању Александра Вучића, Понош је оценио да је она вређање интелигенције грађана, и да оно што се види на скуповима на које се доводе људи са стране, његово понашање и говори, утиче на становнике, например Краљева, да направе отклон од режима. „То антагонизује људе, из прве руке имају прилику да виде како их лажу, да уживо виде како иде судар са реалношћу“, нагласио је он и навео како „у градовима кроз које прође Алексанар Вучић са својим караваном, Србија Центар бележи много бољи одазив грађана за прикупљање потипса за регистравцију странке“.

Понош је додао и да председник државе користи сваку прилику да одговара на његове твитове „као да нема шта паметније да ради“ и да прети да ће проверавати исправност потписа које СРЦЕ прикупља, иако све то оверавају јавни бележници.

„Он је у ствари најавио да ће нам поништавати потписе. Колико год буде поништавао, ми ћемо сакупити колико треба“, поручио је Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар