Почетна » Понош: Или смо на бирачким местима или смо на улици

Понош: Или смо на бирачким местима или смо на улици

од admin
0 коментар

 

„Могли су тај папир, који је преглед познатих проблема, да направе и у авиону, када су се враћали из Београда. Они сада и сами кажу да то није споразум, а нама споразум треба. Зато сам апеловао да су нам потребни преговори власти и опозиције, а не дијалог. Потребан нам је споразум у којем се јасно каже шта треба да се ради, како се то имплементира и ко контролише“, рекао је Понош у интервјуу за крагујевачки портал „Глас Шумадије“.

„Бићемо спремни да разговарамо 17. септембра, 18. септембра или ’било ког дана у прољећу’, што би рекао песник, али нисмо спремни да нам неко пошаље папир – узми или остави. Практично смо остали на позицијама нашег папира, који смо заједно са партнерима, послали европским посредницима“, додао је Понош.

Понош је навео да ће Народна странка интензивирати разговоре са колегама из опозиционих странака са којима је сарађивала на спровођењу бојкота.

Потпредседник Народне странке је истакао да се „избори не могу бојкотовати унедоглед“, али да је бојкот средство да се дође до циља, а циљ је „унормалити Србију“.

„Ако буде бојкота, неће бити као прошли. Немамо тај луксуз да још једном останемо код куће. Или смо на бирачким местима, или смо на улици“, рекао је Понош.

Понош је додао да чак и ако се „око свега постигне договор“ до краја септембра, опозиција идеју бојкота никако не би смела да остави по страни.

„Опозиција мора да држи прст на обарачу. Тај обарач се зове бојкот. Јер, чак и да се договоримо да постоје контролни механизми, европски надзор, не можемо се уздати да ће ова власт поштовати договор. Непрекидно мора прича о бојкоту да буде на столу и опозиција, у случају да се договор прекрши, буде спремна да изађе на улицу и позове народ на улицу“, навео је Понош.

Понош је рекао да, ако опозиција изађе на изборе, нема услова за надгорњавање унутар опозиционог блока, и да Народна странка заступа став да је најбоље решење по једна листа и за београдске, републичке и председничке изборе.

„Мислим да не пије воду идеја да у Београду идемо заједно а одвојено на другим нивоима изборима. Нису људи расположени за финесе да разврставају три папира која добију. Важно је да пошаљемо поруку да смо спремни да поставимо фронт према овом режиму, да на једној страни буду они који су спремни да Србију мењају на боље, на другој они којима је сасвим добро, каквих је мало. Више је оних који се надају да ће и њима бити добро и то је гласачко тело које треба окренути“, рекао је Понош.

Упитан од кога Србији прети ратна опасност, коју власт потенцира у последње време, Понош, који је и бивши начелник Генералштаба Војске Србије, одговорио је да Србију „војно угрожавају председник Србије Александар Вучић и његови министри задужени за апарат силе“.

„Ако постоји војна угроженост, она долази одатле. На исти начин као што економски Србију угрожава министар финансија Синиша Мали, ова госпођа која дели комплименте председнику, гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић“, навео је Понош.

„Као што министар здравља Златибор Лончар и кризни штаб Србију уништавају здравствено. Министар здравља, кад год говори о епидемији корона вируса, бреца се на народ, као да је народ крив. Па ваљда су они криви што смо пали по броју вакцинисаних и подигли се по броју умрлих у односу на Европу“, закључио је Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар