Почетна » Понош: Избори 2. јуна без изборних услова нису терапија за излазак земље из кризе

Понош: Избори 2. јуна без изборних услова нису терапија за излазак земље из кризе

од Жиг Инфо
0 коментар

Шеф посланичке групе Србија центра у Скупштини Србије генерал Здравко Понош изјавио је да је земља у дубокој политичкој кризи и да Закон о локалним изборима „није терапија за излазак из кризе“.

„Ово што данас радимо је лепњење фластера на гангренозну рану. То неће излечити Србију. Тај процес ће наставити да тиња док не обухвати целу земљу. Напротив, само спречавамо излечење и варамо државу односно пацијента. Требало би ту рану да радикално очистимо, да они који су организовали и учествовали у изборној крађи сносе последице. То се односи најпре на запослене у МУП-у и Министарству за државну управу и локалну самоуправу“, рекао је Понош у Скупштини Србије.

Понош је додао да побољшању политичке ситуације неће помоћи „обећања у изнудици“.

„За бирачки списак Брнабић каже да ће урадити шта може, а за професионални рад РТС-а даће нам састанак са Бујошевићем. Од обећања и радних група нам неће бити боље. Ми смо се залагали да мењамо законе, а не да правимо радне групе и састанке“.

Према његовим речима, „добар део заслуга опстанка СНС-а на власти се базира на нефер изборним условима и крађи избора“.

„Избори у децембру су покрадени и тражили смо да се понове. Власт их понавља из других разлога. Потрошили смо драгоцено време да ствари решимо без измене тог закона. Власт није била спремна на поправљање услова на задовољство грађана Србије“.

Понош је објаснио и зашто власт у кампањи за локалне изборе говори о државним темама, а не локалним.

„Најугледнији члан СНС-а је наметнуо улазак Косова у Савет Европе и Резолуцију о Сребреници као теме. На националним темама власт нема чиме да се похвали, а на локалним има још лошије резултате и зато избегава те теме“.

Понош је напоменуо да се улазак Косова у Савет Европе и спречавање истог свело на то да нису испуњене две од три обећане ствари.

„Испунили су то да се манастиру Дечани врати земља, нису око еспоропријације земљиштва и Заједнице српских општина. Испада да ова власт нема проблем са уласком Косова у све остале међународне организације, за њих не поставља никакве услове. Услови су само за улазак у Савет Европе, у Унеско и Интерпол следеће године може Косово безусловно, како се и пристало Бриселским споразумом“

„Ова власт као прихвата попорављање изборних услова, као бори се против уласка Косова у Савет Европе, као бори се за улазак Србије у ЕУ. Све је „као“. Све је као онај фластер на тешку рану“, закључио је Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар