Почетна » ПОНОШ: Извештај ЕК – Србија је све даље од чланства у ЕУ, али не због Косова

ПОНОШ: Извештај ЕК – Србија је све даље од чланства у ЕУ, али не због Косова

Саопштење СРЦЕ

од Жиг Инфо
0 коментар

Кад би Србија сутра дала пристанак на косовску државност и чланство у УН, једнако би далеко била од чланства од ЕУ као и данас јер оваква Србија није квалификована за улазак у ЕУ.

То се јасно види из најновијег извештаја Европске комисије. У већини области поново није направљен никакав напредак. Није тачно да је пут Србије у ЕУ заглављен због косовског питања. Заглављен је због напредњачке власти која већ 10 година Србију дисквалификује и удаљава од Европе.
Није тачно да нам се нуди да трампимо Косово за чланство у ЕУ. Ако је чак и тачно оно што Вучић препричава, нуде се паре и обећање о чланству у ЕУ.
Ако дозволимо да се ова власт ценка на тему Косова, из те трговине народ ће добити само обећање о уласку Србије у ЕУ у следећем десетљећу, а режим ће добити опстанак на власти и паре. Грађани Србије неће видети ни пара ни Европе. Наставиће да гледају ову власт са парама, себе без изгледа у боље сутра и Србију и формално без Косова. Склањање СНС са власти је предуслов да се Србија примакне чланству у ЕУ и да сачува оно што је од Косова остало.

 

Здравко Понош

Можда ти се свиди

Оставите коментар