Почетна » Понош: Не можемо да полажемо заклетву заједно са људима које је изборна крађа увела у Скупштину

Понош: Не можемо да полажемо заклетву заједно са људима које је изборна крађа увела у Скупштину

од Други Пишу
0 коментар

Председник странке Србија центар генерал Здравко Понош изјавио је да су посланици коалиције Србија против насиља заклетву положили у холу Народне скупштине чиме су показали неслагање и немирење са изборном крађом „јер нису сви посланици ушли на исти начин у нови састав парламента“.

„Ми смо изабрани вољом грађана. Неки посланици парламентарне већине изабрани су као резултат изборне крађе. Ми смо заклетву положили грађанима. Не можемо да полажемо заклетву заједно са људима који су у Скупштини као резултат изборне крађе“, рекао је Понош за Н1.

Понош је истакао да седници нису претходиле консултације што је иначе уобичајено, као и то да су безбедносне мере појачане.

„То је вероватно резултат најаве режима да ће наша изборна листа да прибегне неком насиљу. Помињали су бомбе и сузавце, чега наравно није било. Ми смо применили један уобичајен метод, незадовољство смо демонстрирали паролама на пристојан и разуман начин, а режим је реаговао обезбеђењем које није дозвољавало кретање“, рекао је Понош.

Како на данашњој седници није било избора председника и потпредседника Скупштине, већ су само посланицима веификовани мандати, Понош је рекао да очекује да посланици „у последњем моменту буду обавештени када ће се седница наставити“.

„Ми смо тражили да се сачека Резолуција Европског парламента па онда конституише Скупштина што они нису прихватили. Оно чему се режим нада је то да може да испегла садржај резолуције. Мислим да су им та надања узалудна“, закључио је Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар