Почетна » Понош о одлагању формирања Вучићевог Покрета за државу: Као краљ Иби, решавао проблем Украјине, па није стигао

Понош о одлагању формирања Вучићевог Покрета за државу: Као краљ Иби, решавао проблем Украјине, па није стигао

од Други Пишу
0 коментар

Наводећи своје силне обавезе које су га спречиле, Вучић међу прва три проблема која је морао да решава наводи Украјину. Краљ Иби; каже за Данас председник покрета Србија Центар Здравко Понош, коментаришући изјаву Александра Вучића да одлаже формирање свог Народног покрета, јер није имао довољно слободног времена.

Понош закључује да ће се председник Србије тим послом бавити “кад реши Украјину”:

Замислите само колико би био заузет решавањем украјинске кризе да се њоме спорадично нису бавили и Си Ђипинг, Бајден, Шолц, Макрон…. Али сад бар знамо да ће се посветити свом покрету кад реши Украјину.

Лидер покрета СРЦЕ оцењује да је покрет чије формирање Вучић најављује у ствари “преодевање и маскирање СНС пред изборе”:

Много му је то важно јер мора много брљотина СНСа под тепих да се сакрије пред изборе. Али да би маскирање старе-нове коалиције успело то мора да се обави непосредно пред изборе. А парламентарних избора неће бити ове године. О томе се ради.

Понош сматра да би свима било боље да председник Србије своје радно време троши обављајући посао који му је дефинисан уставом и да, како каже, не силује све остале државне институције.

А на шта он у ствари троши своје и наше време? ЦРТА је у свом извештају констатовала да је имао 300 телевизијских обраћања за годину дана на каналима са националним фреквенцијама. Само то је преко 500 сати, а то значи три месеца годишње пуног радног времена од по 180 сати месечно.

Здравко Понош, који је био другопласирани председнички кандидат на прошлогодишњим изборима, сматра да су “вишечасовни монолози” Александра Вучића много и за необавезно ћаскање и да, у ствари, представљају његов начин владања.

Ординира их готово редовно три пута недељно, као терапију. Он тако управља земљом. То слуша његов апарат и у складу с тим се понаша. Коме не буде јасно одгледа „идиот фриендлy“ верзију сутрадан ујутро на ТВ Пинк у изводјењу неког Вучићевића и Крстића.

Можда ти се свиди

Оставите коментар