Почетна » Понош: ОДИР-ов извештај за Србију као дијагноза цирозе јетре за алкохоличара, треба нам лечење и од узрока и од последица

Понош: ОДИР-ов извештај за Србију као дијагноза цирозе јетре за алкохоличара, треба нам лечење и од узрока и од последица

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

Председник Србија центра и шеф посланичке групе ове странке у Скупштини Србије генерал Здравко Понош изјавио је да је неоснован сваки покушај власти да се релативизује Извештај ОДИР-а.

„То је као када би човеку који има проблем са алкохолом неко добронамерно скренуо пажњу да оде код доктора и уради анализе. За државу су те лабораторијске анализе управо овај извештај који указује на цирозу јетре. Ана Брнабић је пробала да објасни да цироза јетре не значи и проблем са алкохолом. Значи. Треба нам лечење и од узрока и од последице“, рекао је Понош на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Понош је истакао да је ОДИР на изборе 2022. и 2023. послао мисију у великом формату што није био случај још од 2004. године.

„Слање велике мисије указује да постоје озбиљни проблеми и дефицити у спровођењу избора. Године 2004. је констатовано да су после турбуленција 2000. године успостављени добри услови за спровођење избора да би 2020. постојале озбиљне индикације да нешто не ваља. Већ 2022. и 2023. свима је било јасно да изборни услови нису фер и поштени и препоруке су јако озбиљне“, закључио је Понош.

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар